Creo forplikter seg til å skape og opprettholde et miljø som verdsetter og respekterer mangfold.

Creo erkjenner at mangfold er en styrke, og vi vil arbeide for å inkludere og engasjere medlemmer av alle bakgrunner, uavhengig av alder, kjønn, etnisitet, seksuell orientering, religion, funksjonshemming eller andre faktorer.

Creo tar avstand fra enhver form for diskriminering og trakassering, og vi har nulltoleranse for atferd som strider mot organisasjonens verdier. Vi oppfordrer til dialog og samarbeid for å øke bevisstheten og forståelsen av mangfold, og vi jobber kontinuerlig for å sikre at både ansatte og medlemmer i vårt forbund føler seg inkludert og respektert.

Visuell skillelinje

Likestilling

Creo skal være en forkjemper for likestilling i alle aspekter av vår virksomhet. Likestilling er avgjørende for å skape et rettferdig og inkluderende arbeidsmiljø. Dette inkluderer lønnsforhold, karriereutvikling, og tilgang til like muligheter uavhengig av kjønn, alder, eller andre karakteristikker. Creo vil arbeide aktivt for å eliminere barrierer som kan hindre likestilling. Vi vil jobbe for å reversere konsekvensene av fornorskingspolitikken, og vi vil kontinuerlig evaluere våre praksiser for å sikre lik tilgang til ressurser og muligheter.

Visuell skillelinje

Rekrutteringsprosesser

Creo vil kontinuerlig forbedre våre rekrutteringsprosesser for å sikre at de er i tråd med våre verdier når det kommer til mangfold og likestilling. Organisasjonen søker kontinuerlig kandidater med relevant fagkompetanse, bred erfaring og skikkethet for stillinger og verv, samtidig som vi aktivt arbeider for å tiltrekke oss kandidater med ulike perspektiver, bakgrunner og erfaringer som kan berike vårt fellesskap.

Målet er at alle involverte i Creos rekrutteringsprosesser gjennomgår opplæring for å øke bevisstheten om personlige holdninger og kulturelle preferanser som kan påvirke valget av kandidater. Dette for å sikre en rettferdig og inkluderende vurdering av alle søkere. Creo vil kontinuerlig evaluere og forbedre sine rekrutteringsprosesser for å sikre at den er rettferdig, transparent og i samsvar med våre mål om mangfold og likestilling.

Visuell skillelinje

Medlemsdemokrati

Creo er en medlemsorganisasjon som eksisterer for og av våre medlemmer. Det er et grunnleggende prinsipp for organisasjonen å representere det mangfoldet som finnes blant medlemmene. Representasjon er ikke bare et demokratisk prinsipp, men også avgjørende for å bygge tillit både i kulturpolitikken og i arbeidslivet.

Creo skal være en organisasjon hvor alle medlemmer opplever at de blir representert, og hvor alle har muligheten til å delta, bidra og være en del av fellesskapet på alle nivåer. Vi skal kontinuerlig jobbe for å sikre representasjon og et reelt medlemsdemokrati i alle ledd av organisasjonen.

Visuell skillelinje

Et kulturliv som gjenspeiler samfunnet

Et mer mangfoldig kulturliv gir et kulturliv som bedre gjenspeiler det samfunnet vi er en del av, et kulturliv som speiler alle deler av samfunnet og et kulturliv som mange flere kjenner seg igjen i. Ulikhet beriker kulturen.

Kulturlivet må ikke marginaliseres for kommende generasjoners publikum, og vi må sørge for at vi ikke mister betydelige talenter på grunn av strukturelle eller kulturelle begrensninger. Feltet preges fortsatt av mange uformelle makt- og nettverksstrukturer og uformelle strukturer for tildeling av oppdrag og arbeid. Sektoren må arbeide med tilgjengelighet og transparens for å sikre at alle gis de samme mulighetene. Creo ønsker å være en aktiv pådriver for et mangfoldig kultur-Norge.

 

Last ned Creos mangfoldspolitikk