Treningslære og fysisk helse for kunstneriske utøvere

Har du noen gang følt at all øving og innsats du legger ned for å bli en bedre utøvende kunstner ikke gir de resultatene du håper og forventer? Eller at du rett og slett bare trener/øver deg dårligere?

Har du riktig kunnskap om hvilken fysisk belastning det kunstneriske yrket ditt egentlig påfører deg? Hva vet du om sammenhengen mellom restitusjon og prestasjon og hvordan får man kroppen til å spille på lag?

Om man er musiker, danser, sanger eller utøver på andre måter, er det helt essensielt at muskulaturen og kroppen har kapasiteten som trengs for å prestere. Den må tåle de fysiske belastningene den utsettes for til daglig. Da gjelder det å øve/trene seg bedre!

Creo opplever at det for mange sceniske yrkesgrupper er lite kunnskap om øvings-/treningslære og fysisk helse, og at det er mange myter som florerer rundt disse temaene. De samme prinsippene gjelder selv om du spiller trombone, fiolin, danser eller er idrettsutøver.

I samarbeid med Ingrid Eythorsdottir fra Norges idrettshøgskole, presenter Creo her ulike temaer, der vi med kunnskap fra idrett og forskning, vil vise eksempler på hvordan du som kunstner kan prestere best mulig, lengst mulig. Informasjonen er av generell art, men vi håper at kunnskapen og prinsippene som formidles kan hjelpe deg med å justere egen øving/trening slik at du bygger opp i stedet for å bryte ned.