Snakk med likesinnede om utfordringer i kulturbransjen.

Når: 19.09, 08.10, 24.10, kl.10 – 12.00
Sted: Oslo, Folk i Storgata
Hvem: For Creos medlemmer
Pris: 300 kr (100kr per Samtaleforum)

Samtaleforum er et mindre arrangement som gir en inkluderende og interaktiv tilnærming til psykisk helse, med fokus på de underliggende utfordringene. Denne høsten vil Samtaleforum bestå av en fast gruppe på 15-20 deltakere som sammen deltar på tre arrangementer. Samtaleforum er kun for Creos medlemmer.

En bedre arbeidshverdag

På Samtaleforum får du muligheten til å delta aktivt i samtaler om ulike aspekter av psykisk helse innen kulturbransjen. I tillegg vil du få verktøy og innsikt som kan hjelpe deg til en bedre arbeidshverdag.

Formatet er designet for å fremme en dypere forståelse og åpenhet rundt temaer som ofte er vanskelige å diskutere i mer tradisjonelle kurs- eller panelsamtaler.

Samtalene ledes av Marcus Resch Ånestad, en erfaren samtaleterapeut og daglig leder i Nion, som har hatt samtaleterapi med over 100 av Creos medlemmer. Han vil fokusere på viktige temaer som direkte påvirker kunstnere og kulturarbeidere.

Vi har få plasser tilgjengelig, så det er førstemann til mølla! Meld deg på i dag for å sikre din plass

Visuell skillelinje

Tema for høstens Samtaleforum


Torsdag 19. september: Stress, uro og angst 

Musikere og scenekunstnere opererer i et miljø preget av ekstreme krav til prestasjon. Samtidig møter de et arbeidsliv som ofte er preget av høyt tempo, intens konkurranse, og konstant usikkerhet. Hvordan kan vi ta kontroll over en stressende arbeidshverdag? Og hvilke verktøy har vi tilgjengelig for å møte angst og uro på en konstruktiv måte? 

 

Tirsdag 8. oktober: Prestasjonspress og perfeksjonisme 

I kulturbransjen kan jakten på det perfekte ofte bli et tveegget sverd. Prestasjonspress og perfeksjonisme er vanlige utfordringer blant kulturarbeidere, der det konstante kravet om å overgå seg selv kan føre til stress, utbrenthet, og kreativ stagnasjon. 

Perfekt er ikke alltid best, særlig i en bransje som verdsetter autentisitet og personlig uttrykk over ufeilbarlighet. Vi skal derfor se nærmere på strategier som ikke bare hjelper oss å takle presset, men som lar kreativiteten blomstre på en sunn og bærekraftig måte. 

 

Torsdag 24. oktober: Hvordan håndtere bedragersyndromet (impostersyndrom) 

I kunst- og kulturbransjen er det mange som opplever følelsen av å ikke være god nok eller frykten for å bli avslørt som en «bløff». Dette kalles bedragersyndromet, og det kan ha en negativ innvirkning på både kreativitet og arbeidsglede.  Vi skal utforske hvordan denne følelsen påvirker kunstnere og kulturarbeidere, og sammen finne strategier for å håndtere og overvinne den. 

Visuell skillelinje

Samtaleforum arrangeres av Creo og regionlaget Creo Oslo.

NB! Bor du ikke i Oslo? Vi har fått mange henvendelser fra medlemmer som ikke bor i Oslo, men som gjerne ønsker å delta i våre samtaler. Derfor tester vi denne høsten for første gang ut et digitalt Samtaleforum! Les mer om dette her