Creo tilbyr nå medlemskap til klesdesignere, make-up artister, stylister og modeller. Sammen kan vi styrke bransjen og alle som jobber i den.

Norsk motebransje er en spennende, ung og voksende bransje. I unge bransjer er det ofte ikke satt noen faste spilleregler for arbeidslivet. Dette kan føre til utfordringer for alle som har inntekt fra bransjen. I likhet med andre kreative næringer, er det lurt å skape et fellesskap hvor man blir enig om lønns- og arbeidsvilkår. På den måten sikrer man stødig og sikker vekst, og hindrer utnyttelse og dårlig arbeidsforhold.

Hva er Creo?

Creo er Norges største kunstnerorganisasjon og fagorganisasjon på kulturfeltet. Creo representerer interessene til over 10 600 mennesker som har inntekt fra kunst, kultur og andre kreative næringer. Vi jobber for å sikre våre medlemmer gode lønns- og arbeidsvilkår.

Vi forhandler med arbeidsgivere, utformer bransjestandarder på blant annet honorering av oppdrag, tilbyr gratis juridisk rådgivning og kontraktshjelp, og mye, mye mer!

Creo er en fagorganisasjon i Landsorganisasjonen (LO). Vi er en ideell, demokratisk styrt organisasjon, av og for våre medlemmer.

Motebransjen i Creo

I Creo vil motebransjen bli organisert som en faglig sammenslutning. Det vil si at bransjen velger sitt eget styre som representerer medlemmenes interesser. Dette arbeidet ledes av klesdesigner Sara Skogøy. Det blir jevnlig arrangert møter med bransjen, som du kan delta på om du ønsker å lære mer om fagorganisering. Om du er klesdesigner, stylist, make-up artist, eller modell, vil du automatisk ble en del av den faglige sammenslutningen når du melder deg inn i Creo.

Har du spørsmål om motebransjen i Creo, eller ønsker å ta del på et informasjonsmøte?

Ta kontakt med Sara Skogøy på: saraskogoy@gmail.com

Hold deg oppdatert i vår Facebookgruppe

Bli med i facebookgruppen for motebransjen og hold deg oppdatert på organiseringen av bransjen. Du finner gruppen her!

Les mer om hva vi kan tilby deg som medlem i Creo i vår infobrosjyre for motebransjen.

 

Standardkontrakter for motebransjen

I samarbeid med aktører i motebransjen og Creos jurister, har vi utviklet standardkontrakter for selvstendig næringsdrivende. Disse kontraktene kan man fritt ta i bruk, og vil være et sikkerhetsnett for deg som tar oppdrag. Om du er medlem i Creo har du alltid fri tilgang juridisk bistand. Ta kontakt med oss på post@creokultur.no om du trenger juridisk bistand.

 

Standardkontrakter

Her finner du en standard låneavtale. Denne kan brukes ved utleie og lån av klær/utstyr. Last ned her.

Her finner du en standard oppdragsavtale for stylister i selvstendig næring. Last ned her. 

Her finner du en standard oppdragsavtale for modeller i selvstendig næring. Last ned her. 

Her finner du en standard oppdragsavtale for make-up artister i selvstendig næring. Last ned her. 

Her finner du standard oppdragsavtale for klesdesignere i selvstendig næring. Last ned her.