Prestasjonskultur og psykisk helse
Konferanse, 09.10.2020
Frilansfrokost
I forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse rigger oss til på SALT for en spennende panelsamtale med Philip Dammen fra Musikkhøyskolen, artisten Samsaya, tidligere verdensmester i alpint Kjetil André Aamodt og Christine Thomassen fra Creo. Samtalen ledes av Christina Skreiberg fra podcasten Frilanslivet.
Tid: 9.oktober, kl 11:00 – 13:00
Sted: Salt (Langhuset), Oslo
Musikere og scenekunstnere lever av ekstreme prestasjoner. På samme tid står de i et arbeidsliv som i høy grad er preget av konkurranse og usikkerhet. Kulturbransjen drives av «survival of the fittest», og det kan være skremmende å vise sårbarhet. Vi er redd for at kolleger kan bruke tegn på svakhet mot oss, og at det kan resultere i at vi ikke får jobben neste gang. Denne mentaliteten fører til to ting: Vi bærer på det som er vanskelig alene, og vi blir mindre generøse overfor andre.
Vår psykiske helse vil bli utfordret gjennom livet, og det å slite psykisk i perioder er normalt. Nettopp fordi det angår så mange er det nødvendig at vi er klar over hva vi kan gjøre i hverdagen for å styrke oss, og hvilke verktøy vi har for å møte psykiske utfordringer.
God psykisk helse krever at vi selv tar ansvar for egen situasjon. Vi har alle mulighet til å gjøre samfunnet, og kulturlivet, til et bedre sted å leve og arbeide ved å inkludere og styrke hverandre. Saken er at vi trenger hverandre. Vi trenger hverandre for å ha det bra, og vi trenger hverandre for å prestere enda bedre.
Så, hvordan kan vi bli flinkere?
Idretten har i årevis arbeidet målrettet med psykologiske teknikker og mentale prosesser for å fremme prestasjon. Har kulturbransjen noe å lære fra Idretten? Hvordan kan musikere og scenekunstnere bedre ivareta hverandre, støtte hverandre gjennom åpenhet, og bygge en rausere kultur i bransjen?
Velkommen til paneldebatt!
Påmelding til arrangement
NB! Påmeldingen gjelder fysisk oppmøte på SALT. Arrangementet gjennomføres etter regjeringens smittevernsregler.
Arrangementet skal streames og bli til podcast. Du kan følge debatten live eller se videoopptak/høre podcasten i etterkant. Stream/podcast krever ingen påmelding, og vil bli tilgjengelig for alle.