Kurs, 11.05.2024 - 12.05.2024

Tekst og musikk

Tidspunkt: 11.-12. mai, kl. 10-14 begge dager.
Sted: Creos lokaler Brugata 19, 0186 Oslo (like ved Grønland T) – første etasje

Påmelding her

 

Har du et ønske om å begynne å skrive egne sangtekster? Eller frustrerer du deg over ikke å finne norske tekster til auditionlåter? Kanskje du skal oversette sanger til en julekonsert? Uansett hva årsaken er, finner du svaret på kurset «Å skrive sangtekster». Hanne T. Asheim disker opp med et kurs over to dager. Kurset skal gi deg verktøy for å skrive velklingende sangtekster på norsk. Her jobber man både med oversettelse, gjendiktning og å skrive helt egne tekster.

Kurset legger blant annet vekt på forholdet mellom tekst og musikk, rim og rytme, sangbarhet og klang. Det snakkes også om humor og hvordan å uttrykke seg i tekstene man skriver. På kursets andre dag får man anledning til å synge hverandres eller egne tekster, for å se teorien i praksis.

 

Obs! Kurset går over to dager.

Ta med:

  • Noter og tekst til valgt sang.
  • Skrivesaker og papir, ev. PC/nettbrett.
  • Mat etter eget behov.
  • Musikkteaterforum ordner kaffe/te!

Visuell skillelinje

Priser

 

Om kursholderen

Hanne T. Asheim er tekstforfatter og komponist, særlig for underholdningsscenen. Hun har skrevet tekst og musikk for flere av våre mest kjente komikere og artister, som Bjarte Hjelmeland, Lene Kongsvik Johansen, Henriette Steenstrup, Linn Skåber, m.fl. I tillegg lager hun sine egne soloforestillinger, nå sist «Tørst av alt – en cabaret om alkoholen og livet» (2022). Hun har vunnet Komiprisen i kategorien «Årets nummer», har skrevet manus for scene og TV, og bestillingsverk for bl.a. Oslo fagottkor. Hanne er glødende opptatt av gode sangtekster og av underholdning med kvalitet og noe på hjertet.

Bestilte kursplasser refunderes ikke.

Påmelding her