Arrangement, 01.05.2024

Markering

På arbeidernes dag skal vi hedre arbeidernes kamp for rettferdighet og likestilling. Bli med på  Creos 1. mai-feiring! Gå i tog under vår parole: ‘Applaus betaler ikke husleia!’

La oss sammen hylle arbeidernes bidrag til samfunnet og kjempe for bedre arbeidsvilkår for alle. Sammen står vi sterke, og sammen kan vi virkelig gjøre en forskjell.

Etter toget samles vi på Uhørt for mat, mingling og konsert med POING! Vi sørger for mat og musikk – alt du trenger å gjøre er å bidra med god stemning!

Visuell skillelinje

Program:

Kl. 11:30 – Oppmøte på Youngstorget under parolen «Applaus betaler ikke husleia».

Kl. 12:50 – 1.mai tog i gatene

Kl. 14:00 – Mat og mingling på Uhørt

Kl.14.30 – Konsert med POING!

Visuell skillelinje

Konsert med Maja S.K. Ratkje og POING

POING og vokalist Maja S.K. Ratkje er blitt omtalt som norsk musikklivs fineste, frekkeste og mest nyskapende aktører. I snart 25 år har de tolket og formidlet sanger knyttet til arbeiderbevegelsen og sosialismen, og hvert år spiller de konserten «Natt til 1.mai» på steder hvor arbeidsfolk ofte har brukt å henge etter jobb.

Repertoaret inkluderer alt fra Weill/Brecht og nasjonalsanger fra utdødde sosialiststater til pop og rockelåter fra 80-tallet, folkemusikk og arbeidersanger fra hele verden. En tilsynelatende usaklig blanding har etter hvert utkrystallisert seg som en ny, sosialistisk fortolkningstradisjon med et konsept som ble oppfattet som frekt fordi det var hinsides ironisk, anarkistisk fordi det var motsetningsfylt, og nostalgisk bortenfor sentimentalitet og korrekt fortolkningstradisjon

I 2011 gav de ut den kritikerroste CDen «Wach auf!», og fulgte opp denne med prosjektet «Kapital & Moral» hvor de fremfører sanger med temaer som kretser rundt kapitalens innvirkning på hver og én av oss. Nå leter de etter materiale til nye innspillinger, og tar gjerne imot tips!

Poing m Maja S K Ratkje. Foto: Ketil Hardy

 

 

Arrangør: Creo Oslo