Kurs, 29.08.2022 - 30.08.2022

Introduksjonskurs

Når: 29.-30.08.2022, 10:00-15:30 begge dager
Hvor: Zoom
Antall deltakere: 30
Språk: Norsk/Norwegian
Kursholder: Rudi Skotheim Jensen
Pris: kr 500

Søknadsfrist: 24.06.2022
Søknaden er bindende, etter søknadsfrist vil du motta tilbakemelding på om du har mottatt deltagerplass i tillegg til faktura.

Søk her

 

Kurset er en a-b-c-innføring i EXCEL, som er strukturert rundt den praktiske oppgaven å utarbeide et lekkert produksjonsbudsjett basert på en kunstnerisk ide og med utgangspunkt i Kulturrådets budsjett mal. Vi diskuterer prosjektformatet, budsjett som redskap og hvordan oversette en kunstnerisk ide til hensiktsmessige tall. Hele kurset tar inngang fra et kunstnerperspektiv. Målsetning for kurset er at du får en bedre budsjett – og økonomiforståelse for prosjekter som kan konkret brukes i søknader og i dine fremtidige prosjekter.

Kurset tar for seg utarbeidelsen av en finansieringsplan og utforsker flere måter å skaffe penger på. Vi snakker sponsorer, samarbeidspartnere, egeninnsats, billetter, crowdfunding og residenser som en del av prosjektets gjennomføringskraft. Del to av kurset tar for seg hvordan du holder kontroll pengene i prosjektperioden, og inneholder mange nyttige tips. Hvilke risikoer har en scenekunstproduksjon og hvordan behandler du disse uten panikk?

 

Digital plattform

  • Kurset gjennomføres på digital plattform og krever god/stabil internettlinje (gjerne kablet internett hvis mulig).
  • Kursdeltakerne må ha egen PC/MAC med Excel tilgjengelig.
  • Har du tilgang på 2 skjermer/digitale enheter som er koblet sammen, kan dette være en fordel med hensyn til mengden filer som skal benyttes under kurset. (Ikke et krav for deltagelse).
  • Alle påmeldte vil motta en digital møtelenke/invitasjon på mail fra kursholder før kursstart.

Kursholder

Rudi Skotheim Jensen er ansatt ved Skuespiller- og danseralliansen som fagkonsulent. Jensen er utdannet innen regi ved ESAC i Brussel, skuespiller ved Akademi for Scenekunst samt har en BA fra handelshøyskolen BI som markedsøkonom. Jensen sitter i ulike tilskuddskomitéer og har jobbet i over ti år med scenekunstproduksjoner, for et internasjonalt marked. Selv sier han, at like godt som han liker kunst, liker han tall – spesielt tallene som blir til kunst.

Tilbakemeldinger fra tidligere kursdeltagere

«Jeg kjente en mestringsfølelse etter dagene, og budsjett var plutselig noe jeg kunne forholde meg til. Bare det å lære et budsjettoppsett var nytt for meg. Det var intensive dager der kursholder stilte krav på en vennlig og trygg måte og alle spørsmål fikk plass. Jeg kjente mestring fra å sitte helt blank første timen, til at vi kunne lage et oppsett, mikse og trikse to regneark, og gjennomføre oppgaver i å oppsøke ulike steder å søke penger. Kursholder delte alt av tanker, hvordan det helt konkret bør se ut, hvordan skaffe penger, andre steder man kan søke hos for å finansiere et fullt budsjett.»

Vi ber deg legge merke til    

  • Kurset er åpent for alle med minimum BA-grad eller tilsvarende relevant erfaring.
  • SKUDA har nulltoleranse for alle former for kritikkverdige forhold, og følger NTO sin etiske standar for forebygging av trakassering. Les om våre rutiner for varsling.
  • Søknaden er bindende, etter søknadsfrist vil du motta tilbakemelding på om du har mottatt deltagerplass i tillegg til faktura.

 

Kurset er et samarbeid mellom Norsk Skuespillersenter, Creo og PRODA -Profesjonell dansetrening

 

Dersom du er PRODA-bruker og får plass på kurset, kan du fylle ut skjema for redusert kursavgift.
Kursavgift reduseres med kr 200, slik at kursavgiften blir totalt kr 300 å betale. Frist for å fylle ut skjemaet: 28.08.2022