Kurs, 03.02.2024

Trondheim Calling

Identitet og psykisk helse i musikkbransjen

I en tid hvor alle er et brand og scenen er større enn noensinne, manøvrerer dagens artister i en kompleks balanse mellom privatliv og offentlig image. Det stadig mer intense intimitetstyranniet krever kontinuerlig eksponering og utfordrer grensene mellom person og merkevare.

  • Hvor går skillet mellom person og produkt for kunstnere i dag?
  • Hvordan påvirker kravet om å stadig dele intime detaljer vår psykiske helse?
  • Kan kunstnere opprettholde sitt sanne selv i en verden der alt er en del av merkevaren?
  • Hvilke strategier og verktøy kan kunstnere bruke for å beskytte sin mentale helse i denne nye æraen av å alltid være på?

Vi samler eksperter, artister, og bransjefolk for å belyse og diskutere disse viktige spørsmålene.

 

Deltakere

Moderator: CHRISTINE THOMASSEN, CREO
Christine Thomassen er nestleder i Creo, hvor hun blant annet jobber for å bygge opp det medisinske fagområdet Scenekunstmedisin. Christine har bakgrunn som solist ved Den Norske Opera & Ballett, hvor hun jobbet i nesten 20 år.

THERESE DRABLØS, SONY
Therese Drabløs er Head Of Employee & Artist Relations I Sony. Therese brenner for mennesker og det som får oss å prestere. Hun har jobbet i musikkbransjen i 20 år i alt fra management, bookingselskap og snart 15 år i plateselskap og elsker kombinasjonen av kreativbransje og business. I Sony jobber hun strategisk med hvordan å tiltrekke de beste ansatte og artister samt CSR. Therese etablerte sammen med Lena Midtveit Sony Music Norges Artist Assistanse Program i 2020. Dette inspirerte etter hvert SME globalt å etablere et lignende støtte program for artister globalt.

MARCUS RESCH ÅNESTAD, NION
Marcus Resch Ånestad er utdannet psykolog fra Ungarn, og har erfaring fra akuttpsykiatri, rehabiliteringstjenesten og barnevernet. Han er daglig leder av Nion, og brenner for å gjøre psykologisk kunnskap tilgjengelig for flere, slik at livet, og dets naturlige belastninger, blir enklere å bære. Creo har over lengre tid samarbeidet med Nion gjennom et medlemstilbud for samtaleterapi. Nions veiledere har fått god innsikt i kulturarbeidernes liv og virke, og er nå et fagmiljø med særskilt kompetanse på bransjens spesifikke utfordringer.

KRISTOFFER LO, ARTIST
Kristoffer Lo er en anerkjent norsk musikant, komponist og produsent utdannet fra jazzlinja i Trondheim. Han har brukt mesteparten av tiden sin i band som Pelbo, Highasakite, YODOK og Trondheim Jazzorkester, ved siden av å komponere musikk til en rekke filmer og TV-serier og bidratt på nesten 100 innspillinger for ulike norske artister.