Kurs, 15.03.2019

Selvstendig næringsdrivende? Lær mer om søknader, budsjett, kontrakter, trygd og pensjon.

Brak, Creo, Nopa, GramArt og By:larm presenterer  DIY #2.Her blir det både individuell veiledning og foredrag. Du får høre fra disse:

  • Silje Halstensen (Bendik)
  • Tor-Arne Vikingstad (Sløtface, STAR)
  • Marius Øvrebø-Engemoen (Advokat og daglig leder av GramArt)
  • Hans Marius Graasvold (Advokat i NOPA)
  • Linn Frøkedal (AKKS Bergen, Misty Coast og The Megaphonic Thrift)
  • Steinar Fuglevaag (Spesialrådgiver i Fagforbundet)
  • Espen Eldøy ( Jurist i Creo – forbundet for kunst og kultur)

 

Meld deg på her

 

PROGRAM

09:30 Registrering åpner og vi har kaffen klar!

10:00-10.45 FOREDRAG: Tips og triks i søknadsskriving (Alver)
Artisten Tor Arne Vikingstad fra Sløtface gir deg tips og triks som kan være nyttige når du skriver søknad. Hva skal en prosjektbeskrivelse innholde?

10.45-11.30 FOREDRAG: Kontrakter i Musikkbransjen (Alver)
Marius Øvrebø-Engemoen er advokat og konstituert daglig leder i artistorganisasjonen GramArt, og har veiledet artister i det å forstå kontrakter i en årrekke. I dette foredraget fokuserer han på en del generelle forhold knyttet til kontraktsinngåelser i musikkbransjen, herunder hva man bør tenke på før man inngår avtaler.

10.45.11.30 FOREDRAG: Hvordan sette opp budsjett? (Zinken hopp)
Å spille inn plate eller planlegge en turné dreier seg i stor grad om å få på plass finansering. Det finnes en rekke støtteordninger, men for å søke må du alltid legge ved et realistisk budsjett. Vi har fått med oss daglig leder i AKKS Bergen Linn Frøkedal til å snakke om hvordan man setter opp budsjett. I tillegg til å være daglig leder i AKKS Bergen er Frøkedal utøvende musiker i Misty Coast og Megaphonic Thrift.

11.40-11.30 VEILEDNING: Kontrakter for musikkselskap og for deg som lager musikk (Zinken Hopp)
Etter foredraget om kontrakter i musikkbransjen kan du booke en ti-minutters individuell veiledning med Marius Øvrebø-Engemoen

11.40-12.30 FOREDRAG: Kontrakter for deg som lager musikk (Alver)
Hans Marius Graasvold er advokat for NOPA og andre organisasjoner, og har bistått opphavere og artister i 20 år. Han gir deg som er artist eller låtskriver sine beste råd om avtaler og kontrakter for deg som lager musikk.

12.30.13.00 Lunsj

13:00-13.45 FOREDRAG: Hva skjer om du blir syk? Trygd for selvstendig næringsdrivende (Alver)
Espen Eldøy, jurist i MFO/CREO, gir en introduksjon til selvstendig næringsdrivende og frilanseres trygderettigheter, med særlig fokus på sykepenger, foreldrepenger og dagpenger.

13.00-13.40 VEILEDNING: Hva skjer når du blir gammel? Pensjon for selvstendig næringsdrivende (Zinken hopp)
Steinar Fuglevaag er spesialrådgiver i Fagforbundet og en engasjert ekspert på pensjon. Bruk anledningen til å få noen råd rundt din pensjonssparing.

13.45 – 14.30 FOREDRAG: Hva skjer når du blir gammel? Pensjon for selvstendig næringsdrivende (Alver)
Steinar Fuglevaag er spesialrådgiver i Fagforbundet og en engasjert ekspert på pensjon. Hva kan du som selvstendig næringsdrivende forvente å få i pensjon? Bør du spare, og eventuelt hvordan? Steinar forteller om pensjonssystemet og hva som kan være lurt å gjøre.

13.45-14.30 VEILEDNING: Trygd for selvstendig næringsdrivende: Hva skjer om du blir syk? (Zinken hopp)
Etter kurset i Trygd for selvstendig næringsdrivende kan du booke en ti-minutters individuell veiledning med Espen.

14.45 – 15.30 FOREDRAG: Min karriere i tall (Alver)
Silje Halstensen, også kjent som Bendik, drev sin egen artistkarriere i mange år før hun fikk manager og representasjon. Dette foredraget – som for første gang ble presentert på årets Trondheim Calling – gir en helt unik innsikt i alle de ulike sidene av en artistkarriere. Silje Halstensen forteller åpent og ærlig om det som er bra, og det som kan være vanskelig. Dette er foredraget vil være ekstra relevant for artister som er nye i musikkbransjen og som lurer på hva man kan forvente og hvilke utfordringer man kan møte på.

DIY #2 Kontordagen arrangeres av Brak, Creo, Nopa, GramArt og by:Larm.
Arrangementet er gratis for medlemmer.