Frilansfrokost, 18.04.2024

Foredrag, samtale og musikk

Sted: Greenhouse Oslo
Tid: 18.april, 11.-12.30

Hvordan rammes kulturen av pågående klimaendringer?

Artistene Einar Flaa og Marte Wulff er sterkt påvirket av naturen i sin låtskriving, og begge har gitt ut plater om økosorg og tapt natur. Sammen har de også startet foreningen Spillerommet, dedikert til å fremme miljøengasjement blant kunstnere.

Til tross for deres felles lidenskap for låtskriving, har Marte og Einar ulik bakgrunn. Einar er byråkrat og har jobbet tett på klima og miljøforskning i en årrekke, mens Marte er en engasjert artist, skribent og foredragsholder på fulltid.

Sammen kombinerer de foredrag, samtale og musikk for å utforske forholdet mellom kultur og natur.

Bli med på en tankevekkende og inspirerende Frilansfrokost som forener kulturbransjens interesser med vår tids største utfordringer!

 

Påmelding

Visuell skillelinje

Program

Foredrag
Klimatilpasning og endringer i vår nærnatur. Klimaendringene er her, og med dem forandres naturen slik vi kjenner den. Mye vil gå tapt. Verdifulle naturopplevelser som bærplukking, fiske, vinterlandskap, og skogens ro, er ifølge WWF, Verdens Naturfond, og Norsk Friluftsliv, i fare for å forsvinne.

Samtale
Hvordan rammes kulturen av pågående klimaendringer, og hvilken kunnskap må kulturen skaffe til veie for å øke egen klimarobusthet?

Hvordan kan faglige og kunstneriske innlegg spille sammen i en helhet som gir en dypere innsikt og en bredere forståelse? Og hva er kunstens særegne styrker når det kommer til formidling av kompleks tematikk?

Musikk
Kunstneriske innlegg koblet til tema nærnatur, følelser og kunst som uttrykk for menneskenaturen.

 

 

Arrangør: Creo og Creo Oslo