Konferanse, 15.06.2022

Panelsamtale

Hva: Panelsamtale i anledning Heddadagene
Hvor: Det Norske Teatret, Speglbaren
Når: 15. juni, kl 13:00

 

Kvalitet i kunstnerisk prestasjon er en forutsetning for å kunne livnære seg som kunstner, og en optimalt fungerende fysisk og mental helse er avgjørende for å kunne levere på topp nivå gjennom hele karrieren.

Scenekunstnere lever av ekstreme prestasjoner samtidig som de jobber i et arbeidsliv preget av enormt stor grad av konkurranse og usikkerhet. Det er i seg selv krevende, og vi vet at mange scenekunstnere sliter mentalt.

 

Presentasjon og panel

Creo har over lengre tid samarbeidet med veiledningstjenesten NION gjennom et prøveprosjekt for samtaleterapi. Etter flere hundre samtaler med Creos medlemmer har NIONs veiledere fått god innsikt i kulturarbeideres liv og virke.

Gjennom sin avhandling «Kairos koden» har operasanger og forsker Nils Harald Sødal utforsket sammenhengen mellom mental styrke, kreativitet og skaperkraft, i skjæringspunktet mellom kunst og toppidrett.

På dette seminaret vil Tord Skagestad Wold fra NION, og Nils Harald Sødal presentere sine erfaringer og funn. De vil så i en utvidet samtale med Christine Thomassen (Creo), Silvia Moi (opera solist) og Marta Færavaag Hjelle (direktør på Nationaltheatret og styreleder i NTO) blant annet diskutere:

Hvordan kan kunstnerne stå i alt det vanskelige og samtidig slippe fri skaperkraft og kunstnerisk prestasjon? Og hvem kan bidra med hva for å bedre kunstnernes mentale helse til beste for scenekunsten?

 

Moderator: Linda Karoline Ringstad

 

NB! Deltakelse på arrangementet krever akkreditering. Les mer her.