Kurs, 29.04.2022

Workshop

Vil du skaffe deg den praktiske kunnskapen og de gode verktøy for en sunn, bærekraftig stemme?

Musikkteaterforum i Creo, i samarbeid med Skuespiller- og danseralliansen, arrangerer workshop med fokus på stemmehelse. Én dag, ti sangere, étt fokus: Fylle på verktøykassen for å unngå å få, eller for å hjelpe på konsekvensene av, stemmeskader.

29.04.2022 – Gamle Raadhus Scene

 

Maria Berglund er kvinnen bak Stemmespesialisten, og jobber med prestasjonsforbedring på vokalt, mentalt og kroppslig plan. Hun har flere av Norges største artister på klientlista og er kjent for å løse vokale problemer blant annet gjennom stemmemassasje og coaching. I tillegg har hun en særinteresse for skader og overbelastninger, og utarbeider for tiden sin egen metode for stemmerehabilitering.

Guro von Germeten er for tiden stipendiat ved Norges Musikkhøyskole og har lang erfaring med å undervise på tvers av sjangre, med særlig fokus på sunn, bærekraftig sangteknikk. Hun er Authorized Complete Vocal Teachnique Teacher og jobber som utøver, både med egen og andres musikk. Guro leder også seminaret om stemmehelse 25. april, og vi oppfordrer alle kursdeltagere til å delta der for å få maksimalt ut av workshopen.

I løpet av kursdagen vil dere få vite mer om ulike typer skader og hvordan de kan oppdages på et tidlig tidspunkt. Dere får lære ivaretagende øvelser for daglig arbeid, måter å spenne av og finne restitusjon i ekstreme prestasjonssituasjoner, og en anatomisk sjekkliste for å redusere de største risikofaktorene for overbelastning.

Det blir også veiledning av deltagere som ønsker konkrete eksempler på problemløsning – i et bestemt repertoar, register eller sceniske situasjoner – i tale eller i sang. Så ta med en konkret utfordring du står i, det blir mye lettere for alle å forstå hvordan verktøyene kan hjelpe når de blir brukt praktisk.

Ta ellers med en tom plastikkflaske (til bruk med fonasjonsrør), klær som ikke strammer for mye, og en yogamatte.

 

Påmelding og mer info