Seminar, 13.10.2023

Verdensdagen for psykisk helse

 

Når: 13. oktober, 10-14
Hvor: Laboratoriet, Kulturhuset i Oslo
Kursholder: Jo Fougner Skaansar
Arrangør: Creo og Skuespiller- og danseralliansen

Påmelding

 

Verdensdagen for psykisk helse oppfordrer i 2023 til å lage plass, og gjøre våre viktigste møteplasser mer inkluderende. Arbeidslivet er et godt eksempel en slik møteplass.

Musikere og scenekunstnere lever av ekstreme prestasjoner. På samme tid står man i et arbeidsliv preget av konkurranse, press, uforutsigbarhet, ensomhet og stadig skiftende oppdragsforhold.

Vi mennesker trenger å høre til. Sterke relasjoner, tilhørighet og sosial støtte er grunnleggende for å ivareta vår psykiske helse.

Så, hvordan oppnår vi trygge arbeidsfellesskap under stadig skiftende omstendigheter? Hvilke psykologiske utfordringer møter oss i arbeidshverdagen? Hvordan skal vi møte egne og andres følelser på jobb? Og hva kreves for å etablere en sunn feedback-kultur?

Bli med oss på en inspirerende dag dedikert til å fremme psykisk helse i kulturbransjen. Seminaret gir deg verdifulle verktøy for å mestre et uforutsigbart arbeidsliv, og finne indre trygghet i en hverdag preget av stadige ytre endringer.

Visuell skillelinje

Program

10.00-10.45
Utfordringer ved, og mestring av scenekunstnerhverdagen.

10.45-11.00
Pause

11.00-11.45
Følelser som styringsverktøy. Hvordan møte egne og andres følelser?

11.45-12.15
Lunsj

12.15-13.00
Hvordan prestere og håndtere nerver under stadig skiftende arbeidsbetingelser?

13.00-13.15
Pause

13.15-14.00:
Gode arbeidsfellesskap. Betydningen av psykologisk trygghet.
Hvordan beholde den gode indre motivasjonen gjennom karrieren?

 

Meld deg på her!

Visuell skillelinje

Kursholder

Jo Fougner Skaansar er bassist, komponist og psykolog utdannet fra Jazzlinja ved NTNU, Norges Musikkhøgskole og Universitetet i Oslo. Skaansar jobber med en rekke band og artister i inn- og utland, mest innen innen jazz og folkemusikk. Han har gitt ut flere album under eget navn og ellers medvirket som bassist på over 60 plateutgivelser.

Skaansar har i tillegg bred erfaring som psykolog, blant annet fra sykehus, privat praksis og bedriftshelsetjeneste. Han underviser nå i prestasjonspsykologi ved Norges Musikkhøgskole, og er fast spaltist i Kontekst, der han skriver om psykologi og scenekunst.

Bilde av Jo Skaansgar
JO SKAANSAR. Foto: Jonathan Vivaas Kise