Panel, 27.06.2024

Creo under Pride

Når: Torsdag 27.juni, Kl.16:30 – 18:00 (dørene åpnes kl.16:00)
Hvor: Café MIR – Toftes gate 69, 0552 Oslo

Dragmiljøet i Norge vokser, og flere og flere dragartister jobber for å utøve sin kunst. Kunstformen blir stadig mer profesjonell, men mange dragartister har fortsatt dårlige arbeidsvilkår. De får dårlige kontrakter og opplever ofte å ikke få betalt honorar etter endt oppdrag.

Nå ønsker miljøet å samle seg for å vurdere behovet for å opprette en faglig sammenslutning. Men hvordan går de frem? Hvilke utfordringer møter artistene i arbeidslivet? Hvem har best forutsetning for å bistå dem?

I denne samtalen vil vi utforske viktigheten av å organisere seg og stå sammen. Vi vil få innsikt i de ulike utfordringene dragartister møter gjennom kunnskap og innspill fra både paneldeltakerne og publikum.

Visuell skillelinje

I panelet


Moderator:
 Remi Hovda Johansen, emneansvarlig og lektor på draglinjen på OsloMet (dragartist)
Paneldeltakere: Sofie Barth, spesialkonsulent i Kulturetaten (dragartist), Espen Eldøy, jurist i Creo, TBA

Remi Johansen Hovda er universitetslektor ved OsloMet, utøvende dragartist og produsent for Norwegian Drag Productions og festivalansvarlig for Norges første og eneste drag festival, Oslo Drag Festival. I sitt alter ego, Nabi Yeon Geisha, reiser han land og strand og forteller eventyr med en skeiv tvist for barn og unge under konseptet, Donningtimen.

Sophie Barth er utdannet skuespiller, regissør og dragartist. Hun har i en årrekke jobbet med arrangementer på flere plan: statlig, kommunalt og privat. Nå er hun tilsatt som spesialkonsulent i Kulturetaten, og jobber på heltid med tilskudd til kunst- og kultur. Ved siden av jobben vier hun tiden til drag og scenekunst, og jobber blant annet med drag-duoen The Weird Sisters. Hun brenner for at drag-kunsten skal løftes til å bli en enda mer anerkjent del av den profesjonelle scenekunsten i Norge.

Espen Eldøy er ansatt som advokatfullmektig i Creo, forbundet for kunst og kultur. Han har betydelig kompetanse innen arbeidsrett, opphavsrett og trygderettigheter, og jobber daglig med å sikre rettighetene til frilansere og næringsdrivende i kultursektoren.

Dette arrangementet er et samarbeid mellom Creo Oslo, Creo og OsloMet.