13.03.2022

Profesjonell dansetrening

Kursholdere: Håkon Sigernes, Anneli Moe, Janne Eraker
Dato: 13. mars 2022
Kl. 10.00 – 15.30
Lokale: West End Studios, Stavangergata 42, 0467 Oslo.
Kurskontingent: MTF/Creo/PRODA: kr. 150,-
Andre: kr. 350,-
Max antall: 19/nybegynner og 19/øvet

Påmelding

Påmeldingsfrist: 11.03.2022 kl. 10.00

 

Om kurset:

Creo inviterer, i samarbeid med PRODA – profesjonell dansetrening, til et intensivt stepp-verksted med tre av Norges beste steppdansere!

1 dag – 3 klasser – 3 pedagoger

Få totalt 3,5 timer trening i løpet av én dag, samt en oppdaterende samtale om hva som rører seg på steppdansscenen i Europa og USA.

Klassene deles inn i 2 nivåer:

  • Nybegynner
  • Øvet  (for de som har trent en del før)

I øvet-klassene vil det jobbes med koreografisk materiale, slik at fokuset for klassen blir å innstudere en koreografi.
I nybegynner-klassene vil hovedfokuset være grunnleggende teknikk og steppetrinn, hvor det vil jobbes med å bygge et solid steppeteknisk grunnlag.

 

Dagsplan:

Klokkeslett Pedagog Nivå
10.00 – 11.10 Janne Eraker Øvet
10.00 – 11.10 Håkon Sigernes Nybegynner
11.10 – 11.20 Pause  
11.20 – 12.30 Anneli Moe Nybegynner
11.20 – 12.30 Håkon Sigernes Øvet
12.30 – 13.00 Lunch  
13.00 – 13.45 Felles samtale Alle samlet
13.45 – 14.00 Pause  
14.00 – 15.10 Anneli Moe Øvet
14.00 – 15.10 Janne Eraker Nybegynner

 

Kom på steppdans-verksted og få ny inspirasjon, kunnskap og sterkere leggmuskler! 

 

Om Kursholdere

Håkon Sigernes er utdannet ved Millennium Performing Arts og Guildford Conservatoire i London, og er ansatt i Skuespiller- og danseralliansen. Håkon har startet kompaniet Steppoetene, som turnerer i DKS med forestillingen Stepp meg et Dikt. I steppdanskollektivet Stepperiet jobber han med improvisasjon sammen med Janne Eraker og flere profesjonelle steppdansere og improvisasjonsmusikere. Håkon hadde steppekoreografien på Singin’ In the Rain på Folketeateret i 2017. I tillegg har Håkon lang erfaring som steppdanspedagog ved bl.a. MTF, Bårdar Akademiet, Musikkteaterhøyskolen og Tickletoes. Håkon har medvirket i musikalproduksjoner som Les Misérables, Mary Poppins, De tre musketerer, Annie, My Fair Lady, Spamalot, Hair, Chicago, The Producers, A Chorus Line og Cats.

Janne Eraker er en steppdanser med bakgrunn i moderne dans og samtidsdans. Hun jobber prosjektbasert i inn- og utland som både utøvende musiker, skapende danser og utøvende danser. I tillegg leder hun konsertserien Salongen og improvisasjonstreningen Stepperiet. Drivkraften til Janne ligger i et sterkt behov for å være i musikken og formidle rytme med hele kroppen. Fokuset ligger på improvisasjon, en av steppdansen kjerneelementer. Hun elsker å utforske og utfordre steppdansen. Dette skjer best i møte med samarbeidspartnere fra andre felt. Hennes fleste sparringspartnere har vært musikere fra alle mulige sjangre, samtidsdansere, visuelle kunstnere, dramaturger, slampoeter og regissører. Som fast danser i det internasjonale kompaniet Sebastian Weber Dance Company er hun også del av Europas nyeste og mest banebrytende utvikling av steppdansen. Janne driver Dansens Haus, et studio for dansekunstnere fra det frie feltet i Oslo.

Anneli Moe er en av landets få profesjonelle steppdansere og en frontfigur i det norske steppdansmiljøet. Hun er utdannet ved Bårdar Akademiets musikalartistlinje og danselinje og har i tillegg en bachelorgrad i kultur og ledelse fra Handelshøyskolen BI. Anneli har medvirket i tv- og teaterproduksjoner som Peer Gynt, Chat Noir-revyen, Showboat og Melodi Grand Prix og koreografert for produksjoner som It`s Showtime, Drømmerollen, Showbiz, Kjempesjansen, Den Store Klassefesten, m.m. Hun jobbet i flere år med artist- og steppdansduoen Jenter med Jern og har i tillegg til å danse, vært arrangør og produsent for Den Internasjonale Steppdansdagen i Oslo i 2008, -09 og -10. I 2010 stiftet hun Oslo Steppdans Kompani som har flere helaftens produksjoner bak seg. Anneli jobber også som soloartist i tillegg til større og mindre prosjekter med forskjellige musikersamarbeid og har svært mange konserter og events bak seg. Hun jobber også på tvers av grensene i samarbeid med steppdansere i andre europeiske land og hun har trent med en rekke av de beste steppdanserne i verden. Anneli var med på oppstarten av det internasjonale steppdanskompaniet Sebastian Weber Dance Company i Leipzig, Tyskland i 2017. Hun har også opptrådt ved flere internasjonale festivaler i Europa. Hun har de siste årene laget steppdanskoreografi for flere av de norske teatrenes musikaloppsteninger blant annet Folketeateret sine oppsetninger av Billy Elliot og Mary Poppins, Jungelboka på Chateu Neuf, Billy Elliot i Sandnes og Book Of Mormons på Det Norske Teatret. Hun jobber også med å videreutvikle unge talenter inn til sitt nye kompani Oslo Tap Crew og er ellers å finne som steppdanslærer ved Bårdar Akademiet.