Konferanse, 17.11.2019 - 17.11.2019

Hvor er vi og hvor går veien videre?

Høsten 2017 reiste kvinnene seg opp mot seksuell trakassering i arbeidslivet. Kvinner over hele verden, inkludert Norge, delte sine personlige erfaringer med seksuell trakassering, under #MeToo, for å synliggjøre hvor omfattende problemet er.

I løpet av de to årene som har gått, har utallige saker om seksuell trakassering på arbeidsplassen kommet frem i lyset. Noen vil si at MeToo har ført til en holdningsendring. At vi har generelt lavere toleranse for trakassering enn før. Vi har fått en ny standard for hva som er akseptabel adferd på arbeidsplassen, det er lettere for kvinner å stå frem, og håndtering av varsling har bedret seg i mange organisasjoner og bedrifter.

Har ting faktisk endret seg? Hvor står vi i dag? Hvordan kan kulturlivet jobbe videre mot seksuell trakassering? Og hvordan kan vi som kulturorganisasjon bistå våre medlemmer på best mulig måte i fremtiden?

Dansens Hus – Kl. 16.00-19.00
Påmelding: https://no.surveymonkey.com/r/YW89SG3

 

 

PROGRAM

16.00-16.10 VELKOMMEN – Foajeen

16.10-16.30 TO ÅR ETTER METOO – HAR NOE ENDRET SEG?
Hvilke erfaringer har vi gjort oss de siste to årene? Hva gjenstår?
– Foajeen

16.30-17.00 HVOR VAR DU 17.NOVEMBER 2018?
Hvordan har #metoo bølgen påvirket oss, kunstfeltet vårt, kunstnerne våre og institusjonene våre? Utøves arbeidet med scenekunst annerledes i dag og hvordan opplevdes ordskifte den gang da og nå?
Samtale mellom Anne Kokkin (NSF), Per Ananiassen (Rosendal Teater) og Kristine Øren (NoDa) og Martha Hjelle (Nationaltheatret) – Hovedscenen

17.00-17.20 TI SPØRSMÅL OG REFLEKSJONER
Samtale mellom til Sven Henriksen og Anne Kokkin
– Hovedscenen

17.20-17.40 HAR DET BARE GÅTT 2 ÅR?
Hvordan har Nasjonalballetten arbeidet de siste to årene og hvilke utfordringer møter du i en institusjon preget av mange internasjonale gjester og kulturforskjeller? Hva er veien videre og hvilke grep bør tas for å endre maktstrukturer og få bukt med «hverdagstrakasseringen»?
Samtale mellom Christine Thomassen (Creo) og Ingrid Lorentzen (Nasjonalballetten) – Hovedscenen

17.40-18.40 WORKSHOP MED BALANSEKUNST
Hva er fortsatt vanskelig, hvorfor er det så vanskelig og hvordan kan vi likevel få det til? Sharing is caring!

18.40 – 19.00 AVSLUTNING
Vi oppsummerer dagen sammen. Hvor er vi nå? Hvor går veien videre?