Kurs, 15.10.2021

Panelsamtale

Når: 15.oktober, klokken 10.00
Hvor:
Ingensteds
Påmelding

 

Mange utfordringer fulgte kunstneres arbeidshverdag før pandemien; stor arbeidsbelastning, usikre arbeidsforhold og økonomi, manglende trygderettigheter, krevende arbeidstider, stor konkurranse og økende prestasjonspress.

Covid19 har ført til kulturlivets største krise noensinne, og pandemien har fungert som et forstørrelsesglass på alle de overnevnte utfordringene. Nå begynner vi endelig å se lys i enden av tunnelen. Norge har åpnet, flere og flere er vaksinerte, og vi er på vei tilbake til en normal hverdag. Men sårene fra pandemien forsvinner ikke over natten.

Alle kjenner ikke nødvendigvis på euforisk lykke av igjen å kunne stå foran publikum. Hva gjør vi med ukjente følelser og utfordringer som pandemien har fått fram i lyset? Hvordan erkjenner vi hvordan vi faktisk har det, i stedet for å begrave mentale utfordringer i aktivitet og gamle mønster? Og hvordan kan vi støtte hverandre i tiden fremover?

 

Innsikt i kulturarbeidernes utfordringer

Creo har i samarbeid med NION igangsatt et prøveprosjekt for samtaleterapi. NION, er et oppstartmiljø som fokuserer på de som trenger noen å prate med om normalpsykologiske vansker før det utvikler seg til en diagnose; «The treatment gap». De jobber med menneskers tanker, følelser og reaksjoner, og om hvordan vi kan bedre forstå og regulere disse.

Etter flere hundre samtaler med Creos medlemmer har NIONs veiledere fått god innsikt i kunstnere og kulturarbeideres utfordringer, og vi har derfor invitert dem med på denne frilansfrokosten for å snakke om hvordan vi kan støtte oss selv, og hverandre, når vi nå skal ut av pandemien.

 

Meld deg på her. Arrangementet er gratis, men påmelding er bindende. Panelsamtalen vil også streames fra arrangørenes Facebooksider.

Frilansfrokost arrangeres av Creo, MØST, Samspill og Nordic Black Theatre

 

Les mer om NION

Les mer om verdensdagen for psykisk helse

Facebookarrangement