Kurs for ferske scenekunstnere
Introduksjonskurs i Excel og budsjettering, med Rudi S. Jensen
– arrangeres av SKUDA i samarbeid med Norsk Skuespillersenter
Kursdato: 29. august
Sted: Digitalt
Påmeldingsfrist: Fortløpende med begrenset antall plasser
Dette er et introduksjonskurs til regnskapsprogrammet Excel, som er strukturert rundt den praktiske oppgaven å utarbeide et produksjonsbudsjett rettet mot søknadsskjemaet til Kulturrådet.
Forhandlingsteknikk – workshop med Espen Eldøy
Kursdato: 21.september, 10.00-12.00
Sted: Brugata 19, Grønland
I en arbeidshverdag som frilans og selvstendig næringsdrivende scenekunstner er det en del av jobben å stå i forhandlinger med flere forskjellige arbeids/oppdragsgivere gjennom et arbeidsår. Men hvilke spilleregler gjelder egentlig i en forhandlingssituasjon? Hvordan går man frem for å oppnå det man ønsker, hvilke praktiske ferdigheter kreves, og hva er riktig og galt å gjøre i situasjonen?
I denne workshopen går advokatfullmektig i Creo, Espen A. Eldøy, igjennom grunnleggende forhandlingsteknikker og strategier. Formålet med kurset er å gi deg som deltager konkrete verktøy du kan bruke, gjennom presentasjon og øvelser, slik at du kan sikre et bedre resultat neste gang du forhandler en kontrakt.
Stemme & tekst workshop for dansere- med Ingri Enger Damon
– arrangeres av SKUDA
Kursdato: 25. – 27. september
Sted: Schous Kulturstasjon, Trondheimsveien 2, Oslo 0560
Påmeldingsfrist: Fortløpende med begrenset antall plasser
Vi tar et gjensyn med kursrekken Stemme & tekst for dansere. Hensikten er å gi et lavterskeltilbud der du som danser, kan få arbeide med formidling og stemmebruk med profesjonelle stemme- og skuespillerpedagoger.
Workshop – Vi snakker om dans: Deling og kollektiv nysgjerrighet
– mot nye former for danseproduksjon
Kursdato: Fredag 29. september 2023 kl. 13:00 – 15:00
Sted: Dansens Hus, Studioscenen
Workshopen er gratis – ingen påmelding, bare kom!
Denne workshopen er et kollegialt møtepunkt for dansekunstnere hvor deltakerne diskuterer ideer og tanker for nye og mer bærekraftige strukturer for danseproduksjon. Workshopen er tilrettelagt av Linda Blomqvist (SE) og Inés Belli (NO). De ønsker å invitere, engasjere og aktivere til et fellesskap hvor nye tanker og ideer kan genereres.
Som dansekunstnere har de ulike erfaringer og praksiser, men deler felles ønsker og verdier for alternative og nye produksjonsmodeller – en danseproduksjon basert på deling og kollektiv nysgjerrighet.
Workshopen er en del av Sustainable Dance Training, et samarbeidsprosjekt mellom de nordiske søsterorganisasjonene som organiserer dansetrening for profesjonelle dansere; Danscentrum Stockholm (SE), Dansehallerne (DK) og Tanssille ry (FI) og PRODA (NO).
Panta Rei Danseteater ønsker å følge opp de gode samtalene fra satsingen Vi må snakke om dans og er medarrangør. Samarbeidspartnere og arrangører for workshopen er:Panta Rei Danseteater, Dansens Hus og PRODA /Sustainable Dance Training.
SDT er støttet av Nordisk Kulturfond
Dansedramaturgiworkshop med Canadiske koreograf Andrea Pena og dansedramaturge Hugo Dalphond
– arrangeres av SKUDA i samarbeid med Bærum Kulturhus og Dans Sørøst
Kursdato: 1. – 4. oktober
Påmeldingsfrist: Fortløpende med begrenset antall plasser
Sted: Bærum Kukturhus, Claude Monets Alle 27, 1304 Sandvika
Workshopen inngår i et større Quebec – Nordics samarbeidssprosjekt mellom Bærum Kulturhus-Dans Sørøst-Norge, Rum for Dans (Sverige) og Agency Mickel Spinnhirny (Montreal, Quebec, Canada), og vil være den første av en workshopserie om dansedramaturgi. Til workshopen i Oslo inviteres også dansekunstnere med base i Sverige.
Chubbuckteknikken – en innføring med Vera Holte
Kursdato: 7.- 8. oktober
Sted: Cornerteatret, Bergen
Chubbuck-teknikken er en populær og verdenskjent skuespillerteknikk skapt av den amerikanske skuespillercoachen Ivana Chubbuck. Den består av 12 trinn, som blant annet favner analyse og personlig uttrykk. Teknikken er kjent for å gi et ekte og engasjerende skuespill, som passer for både scene og film/TV.
Dette kurset er en mesterklasse og går over to dager. Den første dagen viser du en forberedt scene sammen med din scenepartner og får tilbakemelding på analysen ut fra Chubbuck-teknikken (Trinn 1-5). På kvelden øver du med din scenepartner og jobber videre med tilbakemeldingene. Dagen etter videreutvikler vi arbeidet (Trinn 6-12).
Søknadsfrist: 3. september
Finding your authentic voice for stage and screen med Barbara Houseman (UK)
Kursdato: 24.-27. oktober
Sted: Oslo
This workshop will give you tangible ways of developing the full potential of your voice and connecting deeply with any text in a way that is authentic and engaging – whether for stage or screen. The participants will gain advanced vocal, text and acting skills which focus on the individuality of each participant. The workshop will be highly practical and tailored to the priorities of those attending.
Kursholder Barbara Houseman har jobbet i teateret i mer enn 40 år. Etter først å ha delt tiden sin mellom regi og stemmearbeid, tilbrakte hun seks år i den verdenskjente stemmeavdelingen ved Royal Shakespeare Company og ble deretter assisterende direktør ved Young Vic. De siste 22 årene har hun jobbet frilans som stemme-, tekst- og skuespillercoach og assisterende direktør og regissør. Arbeidsspråk er engelsk.
Søknadsfrist: 24. september
Å spele på nynorsk med Eldbjørg Lognvik
Kursdato: 31. okt-2. nov
Sted: Teater Vestland, Førde
I dette kurset arbeider vi oss gjennom «metoden for dialektomlegging», ein arbeidsmetode som er særs nyttig i møte med eit nytt eller uvant scenespråk. Kurset rettar seg mot skodespelarar og fokuserer på nynorsk, men vil vere nyttig og aktuelt uansett kva scenespråk ein nyttar, eller kva språk- og dialektbakgrunn ein har. Kurset er også relevant for andre som direkte eller indirekte jobbar med formidling av språk, for eksempel regissørar.
Som deltakar får du eit verktøy for systematisk dialektomlegging i arbeidet ditt. Det vil gjere deg sterkare i møte med tekst og scenespråk, slik at du raskare finn kjerna i karakteren, blir trygg på scena og er open for samspel med andre.
Søknadsfrist: 3. september
Årlig audition 2023
Kursdato: 28. november kl. 09:30-16:00
Sted: Riksteatret, Oslo
Årlig audition gir skuespillere en unik mulighet til å presentere seg for potensielle arbeidsgivere: Alle landets teatersjefer, instruktører, dramaturger, film- og TV-produsenter og castingbyråer inviteres. Dette er et populært arrangement i bransjen, da de får muligheten til å få nye navn på blokka. Totalt 72 skuespillere får muligheten til å delta, i kategoriene Nyutdannet i utlandet, Nyutdannet i Norge og Etablert skuespiller.
På Årlig audition får du 2 minutter på scenen til å presentere deg selv og noe av ditt arbeid for publikum, i tillegg til at publikum går hjem med din CV i hånden. Årlig audition er også en gyllen anledning til å treffe skuespillerkollegaer og knytte nye kontakter.
Søknadsfrist: 26. september.
Kræsjkurs for ferske scenekunstner arrangeres av Creo, Skuespiller- og danseralliansen, PRODA Profesjonell Dansetrening, Norsk Skuespillersenter, VEGA og SALT.