Dansens Dager 2020 kan dessverre ikke feires ute på gata, på den lokale kulturscenen eller i parken, men vi kan likevel feire sammen!
Den internasjonale Dansens Dag ble først opprettet i 1982. Målet med dagen er å løfte frem verdien av dansekunst og betydningen dans kan ha både for et samfunn og for enkeltindividet, samt jobbe for å gi dans et bredere publikum. Feiringen foregår i mer enn 60 land og har en inkluderende og forenende ramme.

 

Årets Dansens Dager-dans er koreografert av Mia Haugland Habib, basert på hennes danseprosjekt ALL – A physical poem of protest, som allerede er vist rundt om i verden. Dansen har sin inspirasjon fra hvordan mennesker og folkegrupper protesterer, og handler om å samles og bruke massens kraft. Hver danser får danse for sin egen hjertesak.

Du kan se, og lære deg dansen her.

Årets Dansens Dager-appell er skrevet av den sør-afrikanske dansekunstneren og koreografen Gregory Vuyani. Her formidler Vuyani hva dans betyr for ham, og hvordan dans forener mennesker og er det største symbolet for frihet.

Appellen kan leses her.

Les mer på Dansens Dagers egen nettside.

Digital markering

Fredag 24.4 kl.12 skulle Dansens dager åpnes med Mia Habib og ordfører av Oslo Marianne Borgen på Operataket, med en fremføring av årets dans. Som følge av dagens situasjon er alle arrangementer under Dansens dager 2020 er avlyst. 
Dansens dager blir i år markert digitalt, og feires ved at man filmer seg selv mens man danser, og deler det i sosiale medier og tagger @dansensdager, eller sender det til Dansens dager via e-post.  Man kan danse akkurat som man selv vil! En dans man kan, improvisasjon, årets Dansens Dager-dans, eller tidligere års dans. Alle er inviterte til å bidra, små og store – målet er å fylle helgen med danseglede. 

Digitale arrangementer

 

Creo ønsker alle våre medlemmer en god helg, og håper dere vil bli med å feire Dansens Dager i en eller annen form. Til inspirasjon har Creos administrasjon samlet noen av våre personlige favoritt danse-klipp: