Oppgjørene går nå til mekling hos Riksmekleren og det er fare for streik i alle tre områder.

Rett før helgen ble det klart at det ble brudd i forhandlingene både i statlig sektor, kommunal sektor og i Oslo kommune. Avstanden mellom partene i alle tre oppgjørene ble for stor, og forhandlingene endte med brudd. Oppgjørene går nå til mekling, og dermed er det fare for streik i alle tre områder.

Sammen med de andre forbundene i LO stilte Creo rimelige krav i tråd med frontfaget, men også krav som blant annet fanget opp en lavere lønnsvekst etter tidligere lønnsoppgjør.

– Da det viste seg at det var umulig å nå fram, selv med så moderate krav, var det ingen vei utenom brudd, sier Creos forbundsleder, Hans Ole Rian.

Mekling og eventuell streik

Bruddene betyr at oppgjørene går til mekling hos Riksmekleren. Alle våre krav vil overføres til meklingene. Meklingsfristene er satt til slutten av mai for alle tre oppgjørene.

Om ikke partene er blitt enige innen fristen blir det streik. Da er det svært viktig at vi vet hvor alle våre medlemmer jobber, uansett stillingsstørrelse. Et eventuelt streikeuttak er basert på de opplysningene vi har registrert i våre databaser, og vi er helt avhengig av at alle medlemmer sjekker at opplysningene vi har er korrekte.

Oppdater din medlemsinfo

Vi ber om at alle Creos medlemmer fortløpende oppdaterer kontaktinformasjon, samt informasjon om arbeidssted og arbeidsforhold. På den måten dukker man opp på riktige medlemslister, får den informasjonen som sendes ut til medlemmene på arbeidsplassen, og får tilgang til bistand fra det lokale tillitsvalgtapparatet.

Logg inn her for å sjekke og endre informasjon

Du trenger medlemsnummeret ditt for å logge inn.
Medlemsnummeret ditt finner du på fakturaer du har mottatt fra oss, eller på medlemskortet fra LOfavør.

 

Ønsker du å holde deg oppdatert på de forskjellige oppgjørene kan du lese mer her.

Har du spørsmål? Send en mail til post@creokultur.no