Creo, by:Larm og MØST er stolte over å annonsere tilskuddsordningen "Neste generasjon" i samarbeid med Oslo kommune. Ordningen skal bidra til at unge kulturnæringsaktører kommer ut i jobb.

Mange unge kulturnæringsaktører har mistet viktige år i etableringsfasen under pandemien. Neste generasjon skal bidra til å styrke og restarte disse. Ordningen er en oppdragsfinansiering, hvor næringsaktører kan søke om støttemidler til å hyre inn unge kulturnæringsaktører til sitt prosjekt. 

Les mer om frister og søknad

Neste generasjon

Den nye ordningen har en ramme på fem millioner kroner. Ordningen dekker opp mot 80% av honoraret til kulturnæringsaktører under 29 år som hyres til produksjonen det søkes om. 

Første tildelning skjer allerede i august. Creo, MØST og by:Larm har nedsatt et fordelingsutvalg som behandler søknadene månedlig.

 – Dette er en veldig god ordning, og jeg håper at våre medlemmer bruker den aktivt til å skape mer aktivitet, sier Jan Koop i Creo Oslo. 

Stort løft

 – Å rekruttere og styrke nykommerne i kulturbransjen er en uvurderlig del av by:Larms mandat. Vi har i flere år hatt ungdomsprogrammet by:Larm Ung som en sentral del av festivalen. Vi er veldig glade for at vi har fått byrådet med på å gjennomføre Neste generasjon. Denne tilskuddsordningen blir et stort løft for bransjens unge, sier Erik Egenes, pressesjef i by:Larm. 

Oslo kommune har avsett midlene til Neste generasjon. Kulturbyråd Omar Samy Gamal er glad for at ordningen er på plass.

 – Hurra! Jeg er utrolig glad for at vi har fått på plass disse millionene og inngår dette samarbeidet. Unge kulturnæringsaktører har hatt det ekstra tøft under pandemien, og falt gjennom i samtlige støtteordninger. Jeg er bekymret for at vi kan miste en hel generasjon kulturnæringsaktører. Nå skal vi prøve å bidra til å få dem tilbake, forteller Gamal.

Søknadsportalen åpner innen kort tid. Les mer om hvordan du søker her! 

 

Headbildet, fra venstre: Mina Evenrud (daglig leder, by:Larm), Erik Egenes (pressesjef, by:Larm), Leif Haaland (kommunikasjonsrådgiver, MØST), Jan Koop (regionlagleder, Creo Oslo) og kulturbyråd Omar Samy Gamal. Foto: Jørgen Myhr Stokke