Frilanslivet er en podkast om hvordan det er å jobbe som frilanser innenfor den kreative sektoren i Norge. Podkasten lages av Hanna von Bergen og Christina Skreiberg.

Mange av oss lever av å samle folk til konserter, festivaler, teateropplevelser, kunstutstillinger eller høytopplesninger. Mange lever av å dra ut og snakke med eller fotografere andre mennesker. Mye av det vi gjør, gjøres sammen med andre, og fremover skal vi holde avstand.

Mange opplever å miste flere måneders inntekt over natten, kanskje mer. Mange frilansere er i en spesielt sårbar situasjon, og vi har mange spørsmål. Får jeg betalt for kansellerte oppdrag? Har jeg noen rett til penger fra NAV, hvis jeg har ENK? Hva bør jeg tenke på fremover?

I denne episoden intervjuer Frilanslivet Creos jurist, Espen Eldøy, for å få klarhet i hvilke rettigheter du har og regjeringens krisepakker i forbindelse med koronaviruset.

Lytt til episoden i Spotify.

Episoden ble spilt inn mandag ettermiddag 16. mars. Ettersom det kommer ny informasjon fortløpende, også etter podcasten publiseres, anbefaler vi alle å holde seg oppdatert på creokultur.no, nav.no, samt helsenorge.no for oppdateringer om situasjonen.

Intervjuet av Hanna von Bergen.