Lær hvordan du som kunstner kan prestere best mulig, lengst mulig. Bli med på Frilansfrokost om prestasjonsfremmende trening!

Når: 25.august, Kl. 10:00-11:30
Hvor: Gymsalen, Sentralen, Oslo
Påmelding

Kunstnere er i all hovedsak å betrakte som toppidrettsutøvere. De øver daglig, har hyppige forestillinger, jobber i ekstreme konkurranseyrker, har lite «off season», jobber med smerter, og står jevnlig overfor risikoen for skader som kan true den kunstneriske karrieren. I tillegg skal en kunstnerisk utøver som regel også stå i yrket sitt lenger enn de fleste idrettsutøvere.

Har du riktig kunnskap om hvilken fysisk belastning yrket ditt egentlig påfører deg? Hva vet du om sammenhengen mellom restitusjon og prestasjon, og hvordan får man kroppen til å spille på lag?

På denne Frilansfrokosten vil Ingrid Eythorsdottir fra Norges idrettshøgskole innlede om ulik tematikk knyttet til prestasjonsfremmende trening. Med kunnskap fra idrett og forskning vil hun vise eksempler på hvordan du, som kunstner, kan prestere best mulig.

Videre vil et panel bestående av Ingrid Eythorsdottir, Ola Ellefsen og Karen van der Starre diskutere ulike muligheter og utfordringer innenfor disse temaene.

Visuell skillelinje

Panelet

Ingrid Eythorsdottir Har erfaring som ballett danser med utdanning i klassisk ballet ved Kunsthøgskolen i Oslo. Skader sa stopp til denne bransjen og livet gikk videre til studier ved Norges idrettshøgskole/institutt for fysisk prestasjonsevne, der hun våren 2022 fullførte en mastergrad i fysisk prestasjonsevne. Ingrid har erfaring som fysisk trener for elever ved ballettskolen for den Norske Opera og Ballett. Det siste året har Ingrid også jobbet med Creos scenekunstmedisin-prosjekt, og står for videoene som ligger ute om prestasjonsfremmende trening.

Karen van der Starre har nærmere 30 års erfaring som fysioterapeut og psykomotorisk fysioterapeut fra bla Slottsparken fysikalske institutt, Heggeli Helhetsmedisin, Synergi Helse og Volvat medisinske Institutt. Karen har tre års erfaring som fysioterapeut til Oslo Filharmoniske orkester, og de siste to årene har hun jobbet på Norges Musikkhøgskole, hvor hun underviser i arbeidsfysiologi, holder foredrag om temaer relatert til musikerhelse og har konsultasjoner for studentene. Hun holder på med utdanning innen Timani.

Ola Ellefsen er utdannet ved Norges Musikkhøgskole med tuba som hovedinstrument. Han har erfaring som musiker både i lengre og kortere vikariater i landets symfoniorkestre og som fast ansatt tubaist i Luftforsvarets musikkorps. Han har lenge interessert seg for de slitasjeskader som sceniske kunstnere utsettes for gjennom en karriere, og har engasjert seg i arbeidet med å få scenekunstmedisin på dagsorden her i Norge.

Moderator: Christine Thomassen er nestleder i Creo. Christine har bakgrunn som solist ved Den Norske Opera & Ballett, hvor hun jobbet i nesten 20 år. Hun jobber for å bygge opp det medisinske fagområdet Scenekunstmedisin.

Meld deg på her! 

Visuell skillelinje