Ny podcastepisode fra Frilanslivet

Mental helse har vært et viktig satsningsområde for Creo, særlig den siste tiden. Koronapandemien har ført til betydelig usikkerhet om fremtidig jobb, økonomi og endringer i arbeidssituasjonen for mange av Creos medlemmer. Vi har derfor vært med på å finansiere Frilanslivets podcastepisode om håndtering av bekymringstanker og koronafatigue.

I denne episoden snakker Frilanslivet med psykolog Carina Carl om den maktesløsheten, ensomheten og følelsen av stillstand mange kjenner på nå, etter ett år med en tilværelse preget av pandemi.

Carina forteller om å gå inn i følelser med undring, om selvverd og egenomsorg og om behovet vårt for å høre til. Hun deler konkrete råd, som å gi seg selv en bekymringshalvtime hver dag, om å skrive ned tankene sine og hvilke spørsmål du kan stille deg selv, slik at du kan utforske og reflektere.

Mental helse og trening er enda viktigere nå

– Usikkerhet om inntekt og arbeidsmuligheter tærer nok på svært mange. I tillegg kommer stor grad av isolasjon, og ikke minst savnet av å kunne utøve kunsten, sier nestleder i Creo, Christine Thomassen.

Thomassen tror at mange kan ha behov for litt hjelp til å komme seg gjennom en vanskelig tid.

– Å jobbe i kulturlivet kombinerer ekstreme prestasjonsyrker med, for de fleste, en utrolig usikker og utsatt arbeidssituasjon. Dette er beintøft til vanlig, og nå har vi også pandemien på toppen av alt.

 

Hør episoden her! 

 

Om Frilanslivet

Frilanslivet er en podkast om hvordan det er å jobbe for seg selv i medie-, kunst- og kulturbransjen i Norge. Podkasten lages av Hanna von Bergen (32) og Christina Skreiberg (39). Christina er frilansjournalist, tobarnsmor og har vært frilanser de siste 13 årene. Hanna er prosjektleder, musiker og kulturarrangør og har vært frilanser de siste fem årene.