Det er en trist dag. Konsertleverandøren Bary er nå begjært konkurs. Selskapet har vært i Norgestoppen hva gjelder lyd, lys, scene og annet konsertutstyr og har blant annet vært fast konsertleverandør av legendariske Karpe-konserter i Oslo Spektrum.

«Vår bransje ble truffet først, og vil mest sannsynlig være en bransje som det vil drøye lengst med å få tilbake til normalen. Det lettes stadig på smitteverntiltak samtidig som statlige støtte- og kompensasjonsordninger endres og forbedres, men for oss ble dette dessverre for lite og for sent», skriver Bary i en pressemelding.

Creo har hatt et nært og godt samarbeid med Bary. Situasjonen er både trist og alvorlig når en foregangsvirksomhet som dette ikke klarer seg gjennom krisen. Ikke minst er det utrolig leit og krevende for de ansatte og frilanserne som arbeidet for Bary. Flere av dem er Creo-medlemmer og står nå i en vanskelig situasjon.

«Det er de ansatte, både faste og frilansere, som er Bary. Det er derfor ekstra tungt at dere også lider det aller største tapet i denne situasjonen. Vi har en bunnløs respekt for hva dere har utrettet, og vi er heldige som har fått jobbe med dere alle. Dette har ikke bare vært en jobb, det har etter hvert blitt en stor og herlig familie – og for mange av oss, en livsstil. Ansatte i Bary er kjent for sin lidenskap, og de aller fleste kan nok tenke seg å fortsette i denne fantastiske bransjen. Når, hvordan og i hvilken form det eventuelt blir vil fremtiden vise» sier Bary på sin hjemmeside.

Når, hvordan og i hvilken form er også noe Creo er bekymret for. Ikke minst er vi bekymret for at dette kan være den første av flere scenetekniske leverandører som ikke vil overleve. Selv om regjeringen har fått på plass mye, er Barys konkurs et dystert bevis på at det trengs flere tiltak for å redde bransjen vår. Creo vil jobbe videre for våre medlemmer på scenen, og også bak scenen – de som gjør opplevelsene mulige, slik at vi fortsatt har et kulturliv både gjennom etter krisen. Nå må politikerne komme på banen og sikre at ikke flere må følge Bary!