– I idretten er mental trening en selvfølgelig del av jobben, men i kulturfeltet tar de fleste tak i dette først når man har møtt veggen, forteller Christine Thomassen, nestleder i Creo.

Få sikkerhet i hverdagen! Les mer om medlemskap i Creo

Thomassen leder Creos arbeid innenfor scenekunstmedisin og er ansvarlig for utviklingen av Creos ressurssider for mental helse. Selv har hun bakgrunn som solist i Nasjonalballetten, og har erfart både skader, press og ekstreme prestasjonskrav.

– Jeg jobbet åtte til ti timer om dagen, men det var aldri fokus på mental trening. Dette er en av grunnene til at jeg er så engasjert i Creos arbeid på dette området, sier Thomassen.

Besøk ressurssider for mental trening

Spesielt viktig for vår bransje

Christine Thomassen, nestleder i Creo

Thomassen forteller at utøvende kunstnere er spesielt utsatt.

– Mange utfordringer følger våre medlemmers arbeidshverdag; usikre arbeidsforhold og økonomi, mangel på trygderettigheter, krevende arbeidstider, stor konkurranse og økende prestasjonspress.

Hun forteller at kunstnere jobber ekstremt hardt, men at det er alt for lite fokus på mental trening.

– Mental trening kan være avgjørende om du ønsker å bli veldig god på noe, mestre situasjoner som er forbundet med intenst press, og om du ønsker å vokse mentalt i takt med utvikling av egen dyktighet.

Ressurssider for mental trening

– En optimalt fungerende fysisk og mental helse er forutsetning for å kunne levere på topp nivå gjennom hele karrieren, sier Thomassen.

For å bistå sine medlemmer har Creo utviklet digitale ressurser for mental trening i samarbeid med Phillip Dammen. Han er Dr. Philos emeritus ved Norges Musikkhøyskole, og har i flere tiår jobbet med prestasjon og psykisk oppbygging av musikere, dansere og skuespillere.

Ressurssidene for mental trening er et aktivt verktøy for å takle en tøff hverdag, og ikke minst et redskap for å prestere enda bedre På Creos sider får du informasjon, tips og triks som kan gjøre hverdagen enklere både på og av scenen.

Les mer om mental trening her