– Kulturbransjen trenger en sterk fagforening som jobber for et ryddig arbeidsliv.

Møt Kristine Petrine Sollid – den nye tilskuddet i Creos juridiske avdeling! Kristines hverdag består blant annet av å gi juridisk rådgivning og bistand til Creo medlemmer.

Kristine bringer ikke bare dyptgående juridisk kunnskap til bordet, men også et brennende engasjement for kulturbransjen og et ønske om å gjøre en reell forskjell for bransjen hun representerer.

Visuell skillelinje

– Kristine, kan du si litt om din bakgrunn og hva som motiverte deg til å jobbe innen jus i kulturbransjen?

Jeg har studert jus i Oslo med spesialisering i arbeidsrett. Ved siden av studiene, var jeg aktiv i studentkulturen, hvor jeg fikk være med drifte studenthus og organiserte debatter, konserter og andre arrangementer. Å jobbe med jus i kulturbransjen gir meg en unik mulighet til å kombinere min lidenskap for kultur med engasjementet for et velfungerende og organisert arbeidsliv.


– Fortell om din erfaring fra Skuespillerforbundet? Hvordan har dette arbeidet forberedt deg på rollen som jurist i Creo?

I Skuespillerforbundet jobbet jeg også med å gi juridisk rådgivning og støtte til både medlemmer og tillitsvalgte. Kunstnere og kulturarbeidere opererer i et bredt spekter av felt, likevel møter de mange av de samme problemstillingene. Min tid i Skuespillerforbundet ga meg verdifull innsikt og erfaring som er direkte overførbar til mitt nye virke i Creo.


– Hvilke spesielle utfordringer møter arbeidstakere i kunst og kulturbransjen?

De som jobber innen kunst og kultur har ofte en variert og sammensatt arbeidshverdag som spenner over ulike prosjekter, arbeidsforhold og oppdrag. Dette kan gi inspirasjon og frihet, men også utfordringer knyttet til kombinasjonsinntekter og mange baller i luften på samme tid.


– Hva trakk deg mot å jobbe i Creo?

Kulturbransjen trenger en sterk fagforening som jobber for et ryddig arbeidsliv. Jeg tror at Creos politiske og organisatoriske innsats bidrar til å forbedre bransjen betydelig. Det er utrolig gøy og motiverende å få være en del av dette prosjektet sammen med så mange dyktige og engasjerte ansatte og tillitsvalgte!


– Har du noen gode råd til Creos medlemmer?

Mitt beste råd er: Send oss kontrakter for gjennomgang før signering. Det er mye lettere å løse problemene før de oppstår!