De ansatte i Audionor har etablert Creo-klubb og tar dermed del i Creos satsing på fagorganisering av lyd, lys, AV – og sceneteknikere.

Audionor er med sine 14 ansatte, Tromsøs største scenetekniske bedrift, og en viktig ressurs for kulturlivet i Troms og Finnmark. Fra før har det blitt etablert Creo-klubber i Bright (nå Creative Technology), Trondheim lyd, Lydteamet og Trippel M.

– For oss er det viktig å være en del av Creo-fellesskapet, som har stått opp for bransjen under Koronakrisa, sier tillitsvalgt Andreas Nordnes Selfors. Når vi nå skal gjenåpne bransjen og tenke framover, må vi alle ta ansvar for en ryddigere arbeidshverdag. Da trenger vi Creo, som kjenner bransjen og kan representere oss teknikere.

Creos satsing innen sceneteknisk sektor gir nå resultater. I gjenåpningsåret 2022 vil det bl.a etableres fagskoleutdanning på Fagskolen Oslo og ny tariffavtale for sceneteknisk personell innen Virke-området.

– Dette får vi til fordi så mange teknikerne har meldt seg inn og blitt en del av Creo, sier nestleder i Creo, Christine Thomassen. Etableringen av Creo-klubben i Audionor er utrolig viktig for oss. Vi gleder oss til at både de ansatte og bedriften blir med i det viktige arbeidet med fagskoleutdanning og tariffavtale denne våren, avslutter Thomassen.