Tirsdag starter meklingen i teateroverenskomsten mellom LO Stat og Spekter.

Teateroverenskomsten omfatter 20 teatre med medlemmer i Fagforbundet, Norsk Tjenestemannslag (NTL) og Creo. Tirsdag starter meklingen mellom LO Stat og Spekter. Hvis partene ikke blir enige, vil streiken starte fra og med onsdag.

Ingen Creo-medlemmer i første uttak

De 56 første som blir tatt ut ved en eventuell streik, er Fagforbundets medlemmer ved Riksteateret, Turnéteateret i Trøndelag og Nordland teater.

Ingen av Creos medlemmer er tatt ut i første omgang, men ved en eventuell utvidelse og opptrapping av streiken kan også Creos medlemmer bli tatt ut.

Uenighet om beregning av reisetid på turné

Den største uenigheten i årets hovedoppgjør er knyttet til bestemmelser for hvordan reisetid for ansatte som er på turné skal beregnes.

Selve spørsmålet om lønnsregulering for medlemmene vil naturligvis også bli en del av meklingen, og Creo har god tro på at dette vil løse seg og gi et oppgjør i tråd med frontfaget.

– Creo går inn i meklingen med mål om å få gjennomslag for de viktigste kravene og håper på en løsning som alle parter kan stille seg bak, sier nestleder Cathrine Nyheim.

 

Foto: Ihne Pedersen