15. oktober markerer vi igjen verdensdagen for psykisk helse, som i 2021 har temaet: Livet under og etter en pandemi. Vær oppmerksom. Vær til stede. Følg opp.

Når: 15.oktober, klokken 10.00
Hvor:
Ingensteds
Påmelding

Se video fra panelsamtalen her

 

Mange utfordringer fulgte kunstneres arbeidshverdag før pandemien; stor arbeidsbelastning, usikre arbeidsforhold og økonomi, manglende trygderettigheter, krevende arbeidstider, stor konkurranse og økende prestasjonspress.

Covid19 har ført til kulturlivets største krise noensinne, og pandemien har fungert som et forstørrelsesglass på alle de overnevnte utfordringene. Nå begynner vi endelig å se lys i enden av tunnelen. Norge har åpnet, flere og flere er vaksinerte, og vi er på vei tilbake til en normal hverdag. Men sårene fra pandemien forsvinner ikke over natten.

Alle kjenner ikke nødvendigvis på euforisk lykke av igjen å kunne stå foran publikum. Hva gjør vi med ukjente følelser og utfordringer som pandemien har fått fram i lyset? Hvordan erkjenner vi hvordan vi faktisk har det, i stedet for å begrave mentale utfordringer i aktivitet og gamle mønster? Og hvordan kan vi støtte hverandre i tiden fremover?

 

Innsikt i kulturarbeidernes utfordringer

I samarbeid med NION har Creo igangsatt et prøveprosjekt for samtaleterapi. NION, er et oppstartmiljø som fokuserer på de som trenger noen å prate med om normalpsykologiske vansker før det utvikler seg til en diagnose; «The treatment gap». De jobber med menneskers tanker, følelser og reaksjoner, og om hvordan vi kan bedre forstå og regulere disse.

Etter flere hundre samtaler med Creos medlemmer har NIONs veiledere fått god innsikt i kunstnere og kulturarbeideres utfordringer, og vi har derfor invitert dem med på denne frilansfrokosten for å snakke om hvordan vi kan støtte oss selv, og hverandre, når vi nå skal ut av pandemien.

 

Meld deg på her. Arrangementet er gratis, men påmelding er bindende. Panelsamtalen vil også streames fra arrangørenes Facebooksider.

 

Panel

Christine Thomassen er nestleder i Creo. Christine har bakgrunn som solist ved Den Norske Opera & Ballett, hvor hun jobbet i nesten 20 år. Hun jobber for å bygge opp det medisinske fagområdet Scenekunstmedisin.

Marcus Resch Ånestad er samtaleterapeut i NION. Han har en mastergrad i klinisk-helsepsykologi fra ELTE i Budapest, og jobber til daglig som familieterapeut i TFCO team.

Tord Skagestad Wold er samtaleterapeut i NION. Han har en mastergrad i klinisk-helsepsykologi fra ELTE i Budapest, og jobber til daglig på en privat rusklinikk.

Silvia Moi har jobbet som profesjonell opera solist i inn- og utland i over 20 år. Hun har blant annet vært solist ved Den Norske Opera og ballett i 8 år, spilt en av hovedrollene i filmen «Tryllefløyten» av Kenneth Branagh og sunget på de fleste kjente operahus i Europa. Silvia har de siste årene også jobbet som mental coach og trener for nasjonale og internasjonale scenekunstnere. Silvia Moi er utdannet i NLP.

Moderator: Christina Skreiberg er frilansjournalist, fotograf og forfatter. Hun ble i 2016 kåret til «Årets Frilanser» av Norsk Journalistlag og har har frilanset, av og på, i ti år. Hennes oppdragsgivere er blant annet Aftenposten, DN lørdag, D2 og Innsikt. Sammen med Hanna von Bergen lager hun podcasten Frilanslivet – som handler om hvordan det er å jobbe for seg selv i medie-, kunst- og kulturbransjen i Norge.

 

Frilansfrokost arrangeres av Creo, MØST, Samspill og Nordic Black Theatre

 

Les mer om NION

Les mer om verdensdagen for psykisk helse

Facebookarrangement