Det er forsikringsselskapene selv som setter premissene for dekning av avbestilling i forbindelse med Koronaviruset. Selv om du har kjøpt reiseforsikring gjennom ditt medlemskap i Creo må du derfor ta kontakt direkte med forsikringsselskapet for spørsmål og nærmere info.

Info fra forsikringsselskapenes nettsider 11.03.2020:
(NB! Info blir ikke automatisk oppdatert her, vi vil derfor anbefale å besøke forsikringsselskapets egne nettsider.)

Europeiske reiseforsikring:

1. Avbestilling av alle private utenlandsreiser, med avreise 12.-26. mars

Europeiske støtter norske myndigheters sterke oppfordring til ikke å dra på fritidsreiser til og med 26. mars. Om du har kjøpt en privat utenlandsreise med planlagt avreise i løpet av denne perioden, dekker vi avbestillingskostnadene. For å sørge for at vi er tilgjengelige for de som allerede er på reise, ikke ta kontakt med oss på telefon før 26. mars. I mellomtiden ta kontakt med flyselskapet, hotell eller reisearrangør for å undersøke hva du kan få refundert. Etter 26. mars registrer skade her for avbestillingskostnader du ikke har fått refundert av flyselskap, hotell eller reisearrangør.

2. Avbestilling på grunn av reiseråd fra UD/FHI – uavhengig av når du skal reise

Med bakgrunn i reiseråd fra UD og FHI dekker vi avbestillinger til områder listet under – uavhengig av når du skal reise.

Avbestilling må gjøres innenfor disse datoene:

 • Sør-Korea: 17. mars
 • Tirol (Østerrike): 22. mars
 • Italia: 24. mars
 • Frankrike: Regionene Alsace og Koriska, pluss departementene Oise og Val`d Oise nord for Paris: 26. mars
 • Tyskland: Nordrhein-Westfalen og Bayern: 26. mars
 • Spania: Madrid, Baskerland, La Rioja: 26. mars
 • Sveits: Byen Samnaun (kanton Graubünden), og byen Zermatt, områdene som grenser til Ischgl og italienske Cervinia: 26. mars

Muligheten for å avbestille er gyldig i 14 dager fra tidspunktet da reiserådet ble gitt av UD eller FHI, derfor må eventuelle avbestillinger gjøres innen fristen angitt ovenfor. Det vil si; har du for eksempel booket en tur til Italia i juli, må du avbestille denne reisen senest 24. mars for at du skal få dekket avbestilling på reiseforsikringen. Etter fristen vil det ikke lenger være mulig å avbestille reiser til de områdene reiserådene gjelder for.

Søk erstatning for avbestilt reise her

Kontakt ditt flyselskap eller reisebyrå først
Ta kontakt med flyselskapet eller reisearrangøren din først. Når du har fått oversikt over hva du ikke får refundert etter vanlige avbestillingsvilkår, kan du søke om erstatning for tapte utgifter hos oss.

Reisen må være betalt før det aktuelle reiserådet ble utstedt. Frykt er ikke god nok grunn for å få dekket avbestilling på reiseforsikringen. Vi dekker ikke avbestillinger til andre land eller områder. Ifølge vilkårene i forsikringen dekkes kun avbestillinger til land eller områder som enten UD eller FHI fraråder å reise til.

Vi gjør oppmerksom på at når UD har utstedt et reiseråd, gjelder ikke reiseforsikringen på de aktuelle stedene.

Meld saken din på nett
På grunn av stor pågang på telefon oppfordrer vi deg til å melde saken din her på våre nettsider. Søk erstatning for avbestilt reise.

Kontakt
Har du reiseforsikring i Europeiske kan du benytte Helsetelefonen for medisinske råd fra erfarne sykepleiere og leger.
Hvis du trenger hjelp fra oss, ring oss på telefon 21 49 50 00.

Les mer på Europeiskes nettsider

 

LOfavør reiseforsikring:

Foreløpig vil vi ikke fraråde våre kunder å reise til land som ikke UD eller FHI råder folk mot å dra til. Vi anbefaler deg å ta gode reisevalg basert på UD/FHI sine råd og hva vi dekker. Vær klar over at situasjonen kan endre seg på kort tid, og det kan være lurt å tenke gjennom konsekvensene av å bli satt i karantene i utlandet. Hva vil for eksempel en forsinket hjemreise bety for deg – familien og jobben?

Dette dekker vi:

 • Fra 12.03 til 10.4.2020 dekker vi avbestilling til alle land der lokale myndighetene har innført restriksjoner som rammer kundene våre. Med restriksjoner mener vi at du enten nektes innreise, eller at visumet ditt blir suspendert. Skal du mellomlande i noen av landene som hører til punktet over, dekker vi ekstrautgiftene du kan få ved å forandre reiseruten din. MERK! Du må først kontakte flyselskapet/turoperatøren/hotell/cruiseselskapet for å få tilbake pengene dine. Vi dekker det du ikke får refundert fra flyselskapet og andre operatører.
 • USA har innført innreiseforbud. Alle kunder får dekket avbestilling av reiser til landet mens forbudet gjelder, det vil si fra 14.03 til 12.04.2020. Er du allerede i USA? Vi dekker ikke ekstrautgifter du får hvis du velger å dra hjem før du hadde planlagt. MERK! Du må først kontakte flyselskapet/turoperatøren/hotell/cruiseselskapet for å få tilbake pengene dine. Vi dekker det du ikke får refundert fra flyselskapet og andre operatører.
 • Vi dekker avbestilling av reiser til følgende land, uansett når du skulle ha reist. Avbestillingen må gjøres innen 04.04.2020: Sør-Korea, Italia og Tirol i Østerrike
 • Vi dekker avbestilling av reiser til Kina og Hong Kong med avreise før 04.04.2020.
 • Vi dekker også avbestilling av private feriereiser hvis du er satt i karantene av helsemyndighetene. Avbestillinger dekkes hvis du har kjøpt reisen før 27.02.2020, samtidig som du må ha begynt karantenen innen 15.03.2020. Du må legge fram dokumentasjon fra fastlege/offentlig helsevesen om at du er satt i karantene. Denne situasjonen vurderes fortløpende.
 • Karantene som er pålagt av arbeidsgiver erstattes ikke.
 • Vi dekker avbestilling for de som blir satt i karantene av helsemyndighetene. Da må du i så fall sende oss dokumentasjon på dette.
 • Har du betalt reisen med kredittkort? Reiseforsikringen mange har gjennom kredittkortet sitt er helt lik den vanlige reiseforsikringen vår

Ta kontakt med reisearrangøren din
Reiseforsikringen dekker det du ikke får refundert fra reisearrangøren. Vi ønsker at du kontakter flyselskapet eller reisebyrået ditt før du kontakter oss.

Vil du bruke reiseforsikringen din?
Har du krav på erstatning fra reiseforsikringen din, kan du melde saken din til vårt forsikringsselskap Fremtind.

Les mer på LOfavørs nettsider