Kulturdepartementet har gitt Fond for utøvende kunstnere i oppdrag å forvalte en midlertidig støtteordning for utøvende kunstnere som er rammet av oppdrags- eller inntektsbortfall som følge av covid-19-utbruddet.

Støttetiltaket kan søkes til aktiviteter som bidrar til å opprettholde ditt virke som profesjonell utøvende kunstner.

Eksempler kan være innstudering av materiale, egenøving, kurs, workshops, mesterklasser innen det utøvende faget og konserter/forestillinger der restriksjonene fører til en begrensning av inntektene. Det kan også søkes om støtte til eget honorar for administrativt arbeid i forbindelse med planlegging av egne prosjekter eller forberedelser til innspillinger.

Merk at det ikke kan søkes om støtte til skapende kunstnerisk aktivitet, slik som komponering, låtskriving, koreografi og liknende.

I denne omgang vil søknadsperioden være fra 12. mars til 31. oktober 2020.

Det kan ikke søkes om kompensasjon for tapte oppdrag. Du må likevel dokumentere at du har hatt inntektstap som utøvende kunstner i søknadsperioden.

Søknadsfristen er satt til tirsdag 18. august kl. 13.00.
Ikke vent til denne siste dagen med å sende inn søknad!
FFUKs erfaring er at svært mange utsetter dette til aller siste liten, og da blir det problemer, da deres søknadsportal ikke har kapasitet til å håndtere mange hundre søknader samtidig. Send inn søknaden så snart du kan, for eksempel i dag. Du bør uansett logge på i søknadsportalen lenge før fristdagen for å se hvilke opplysninger og vedlegg de spør etter.

 

Mer informasjon om ordningen, og søknadsskjema med forklaringer finner du på FFUKs nettside.