Christine Thomassen blir ny leder av Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett

Nestleder Christine Thomassen tar steget tilbake til kunsten som den nye lederen av Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett. Dette betyr at hun vil fratre sitt verv som nestleder i Creo.

Thomassen har bakgrunn som solist i Nasjonalballetten. Hun ble valgt inn i Creos (MFOs) ledelse i 2014, og har siden den gang vært en sentral figur i organisasjonen.

– For noen uker siden mottok jeg en uventet oppfordring fra ledelsen ved Operaen om å søke på stillingen som leder av Ballettskolen. Dette er en av en håndfull ledende stillinger innen mitt kunstneriske fagfelt, og en svært sentral stilling i videreutviklingen av ballettkunsten i Norge.

Christine Thomassen som tittelrollen Giselle i Cynthia Harvey`s Giselle. Foto: Erik Berg.

Etter nøye overveielse og en intensiv søknadsprosess, ble Thomassen tilbudt stillingen, noe som innebærer at hun vil forlate sin rolle i Creo før landsmøteperioden avsluttes.

Stolt av Creos utvikling

– Jeg har vært i Creo i nesten 10 år, og er utrolig glad i organisasjonen vår. Jeg er stolt av alt vi har utrettet, og jeg har vært svært motivert til å bidra til den videre utviklingen. Jeg har på ingen måte vært på utkikk etter ny jobb, og at dette kom midt i landsmøteperioden er ikke optimalt, men noen ganger presenterer livet uventede muligheter som man må gripe.

– I løpet av denne prosessen har jeg kjent at behovet mitt for å være nær kunsten har blusset opp, og kjent på hvor mye jeg savner dansen. Det føles derfor veldig riktig å skulle ta fatt på nye oppgaver innen det feltet som har vært mitt liv fra jeg var 3 år, og nå å skulle komme «hjem» igjen, avslutter Thomassen.

 Vil sikre en smidig overgang

Christine Thomassen vil tiltre sin nye stilling senest 1. august. I mellomtiden er både DNO&B og Creo dedikert til å sikre en smidig overgang. Creos forbundsstyre har allerede satt i gang prosessen med å finne en verdig etterfølger til nestledervervet.

– Christines engasjement og dedikasjon har vært uvurderlig for Creo. Nå er det essensielt at vi finner riktig person for å bygge videre på det solide fundamentet hun har etablert i sin rolle hos oss, sier forbundsleder i Creo, Hans Ole Rian.