– Det er godt å ha noen i ryggen som vet hva jeg har rett på.

Joscha Ernst, 27 år, er en jazz-saksofonist fra Kongsberg som nå bor i Oslo. Han har bakgrunn i både jazz/improvisasjon og korpsbevegelsen. Han jobber som selvstendig næringsdrivende i musikalske prosjekter, undervisning og studerer for tiden Music Business Management i Høyskolen Kristiania.

Her deler han sine tanker om hvorfor han mener fagorganisering er viktig – spesielt for unge musikere og kulturarbeidere.

Hvorfor er du medlem i Creo?

– Som menneske mener jeg at fagforeninger er en av de mest grunnleggende bestanddelene i et velfungerende demokratisk samfunn.

For meg personlig er medlemskap i en fagforening noe av det viktigste bidraget et enkeltmenneske kan gjøre for samfunnet. Som musiker er et sterkere Creo essensielt for å sikre at vi kulturarbeidere får de arbeidsvilkårene vi fortjener.

Det er spesielt viktig å være fagorganisert i kulturbransjen fordi mange av oss jobber mye alene

Hvilke medlemsfordeler i Creo setter du mest pris på?

– Forsikringene Creo tilbyr er knallbra! De alene gjør et medlemskap verdt det. Instrumentene mine, mobilen, Macen – alt er forsikret til en lav pris, og jeg vet fra egen erfaring at Creo er gode på å hjelpe deg dersom uhellet er ute. De har også en veldig billig reiseforsikring!

En undervurdert fordel er alle kursene og frilansfrokostene som Creo arrangerer. Disse kursene er nesten alltid gratis og gir tilgang til masse verdifull informasjon som jeg sjelden får andre steder.

Kan du gi et konkret eksempel på når medlemskapet i Creo har vært spesielt nyttig?

– Alt som har med lover, regler og rettigheter å gjøre. Jeg har ikke mye kunnskap om juss, og derfor er det betryggende å ha noen i ryggen som vet hva jeg har rett på når jeg trenger det.

Hvorfor er det viktig å være fagorganisert i kulturbransjen?

– Det er spesielt viktig å være fagorganisert i kulturbransjen fordi mange av oss jobber mye alene. Når man jobber alene, er det lettere for en oppdragsgiver å diktere arbeidsvilkårene.

Hva er det beste med å være medlem i Creo?

– Det beste med å være Creo-medlem er følelsen av å ha noen i ryggen dersom du trenger det.

Hva vil du si til andre studenter som vurderer å melde seg inn i Creo?

– Jeg har tenkt å leve av lidenskapen min et helt liv. For å gjøre det trenger jeg solide og trygge arbeidsvilkår. Den tryggheten kommer ikke av seg selv, og derfor bør du melde deg inn i Creo.

Foto: Pierluca Taranta

Visuell skillelinje

Sikre deg en trygg start på karrieren!

Melder du deg inn i Creo i nå (19.august – 22. september), får du ett års studentmedlemskap helt gratis.

Som studentmedlem i Creo er du sikret en trygg start på karrieren din. Du får ikke bare tilgang til et nettverk av profesjonelle rådgivere, men også verktøyene du trenger for å navigere i en spennende, men krevende bransje. Med alt fra juridisk rådgivning til markedets beste forsikringsavtaler, er Creo med på å sikre at du kan fokusere på det du gjør best.