– Å være medlem av Creo som lærer har mange viktige fordeler.

Kenneth Sørum Bekkemoen er avdelingsleder for Musikk, dans og drama ved Ringerike videregående skole og har jobbet på musikklinjer i totalt 12 år. Han underviser blant annet i sang, musikk i perspektiv, og teaterproduksjon fordypning.

Kenneth har vært medlem av Creo i mange år, og han trekker frem flere fordeler ved å være en del av forbundet som lærer.

Demokrati på arbeidsplassen og faglig fellesskap

– Å være medlem av Creo som lærer har mange viktige fordeler. Det å være en del av en lokal klubb er viktig for demokratiet på arbeidsplassen. Sammen kan man forhandle og finne gode løsninger som et fellesskap.

Han påpeker at Creo, som en del av LO, gir gunstige fordeler knyttet til blant annet lån og forsikringer, noe som er et viktig pluss for mange medlemmer. For Kenneth er også den faglige tilhørigheten i Creo avgjørende, sammenlignet med andre forbund.

– Creo er mer spisset mot problemstillinger knyttet til praktisk-estetiske fag, og det er kort vei til hjelp når man trenger det. Ofte i form av rådgivning, men også når det virkelig smeller på arbeidsplassen.

Personlig erfaring med Creo som støttespiller

Gjennom årene har Kenneth selv hatt flere situasjoner hvor Creo har vært en viktig støttespiller.

– For noen år siden tok jeg kontakt med Creo sentralt for å diskutere vilkårene for skoleledere, som er viktig for å rekruttere nye ledere. Problemstillingene mine ble lyttet til, og Creo tok dem med videre i arbeidet med rekruttering.

En annen hendelse som understreker betydningen av fagforeningen, var da arbeidsplassen hans var truet med nedleggelse.

– Creo jobbet hardt for å mobilisere et undertrykk som bidro til at vi ble reddet. Deres erfaring med strategi og politisk håndverk var avgjørende i den prosessen, og heldigvis ble vi ikke nedlagt den gangen.

Avdelingsleder Musikk, dans og drama på Ringerike, Kenneth Sørum Bekkemoen.

Viktig å være fagorganisert

Kenneth er tydelig på hvorfor man bør være fagorganisert.

– Å være fagorganisert er viktig på generelt grunnlag. Fagforeningsarbeid er viktig for å skape gode samarbeidsforhold på arbeidsplassen og forhandle frem gode arbeidsvilkår. Det beste med å være medlem i akkurat Creo er fellesskapet. Like barn leker best, på mange måter.

– Til lærere som vurderer å melde seg inn i Creo: Gjør det! I Creo blir du godt ivaretatt!

Visuell skillelinje

Kultur er viktig for de unge – derfor er lærerne viktige for oss

Med mer enn 11 000 medlemmer er Creo Norges største kunstnerorganisasjon. Vi arbeider for å sikre medlemmene våre bedre lønns- og arbeidsvilkår, enten de er arbeidstakere eller selvstendig næringsdrivende.

Creo organiserer i dag 3000 lærere og pedagoger i kulturbransjen. Og jo flere vi er, desto større gjennomslagskraft har vi. Meld deg inn i Creo og bli en del av et fellesskap dedikert til å forme fremtiden gjennom kunst og kultur!