Maren Sofie Nyland Johansen ble medlem for gode forsikringer. Under pandemien oppdaget hun en større verdi i Creo.
Foto: Karina Krokaa

Maren Sofie (22) studerer ved Norges Musikkhøyskole. Hun har nettopp startet på en utøvende mastergrad i klassisk musikk og spiller akkordeon. Ved siden av studiene er hun den ene delen av duoen Akse.

Ble tipset av bekjente

Maren Sofie ble studentmedlem i Creo da hun tok bacheloren sin på NMH.

– For meg var det den klassiske jakten på en god instrumentforsikring. Ettersom jeg begynte å utøve musikk profesjonelt, ble også utstyret dyrere. Jeg innså at forsikringen jeg hadde ble for liten. Det var en bekjent som tipset meg om at Creo hadde en veldig god, og ikke minst billig forsikring. Det var utgangspunktet for at jeg ble medlem.

Les mer om studentmedlemskap i Creo

Pandemien

Under pandemien gikk det opp for Maren Sofie hvor viktig det er å ha en organisasjon som taler på vegne av kulturfeltet.

– Creo har vært den tydeligste organisasjonen under pandemien. De har satt søkelys på viktige saker for utøvende kunstnere, spesielt frilansere. Jeg har sett nytten av å ha en slik støtte, ikke bare når det gjelder enkel rådgivning om hvilke rettigheter man har, men også når det gjelder å ta de politiske kampene.

Viktig for studenter

– Mange av mine medstudenter er medlem i Creo. Hovedårsaken er nok forsikringene. Alle er nok ikke like klar over hvor viktig det også er å være medlem for hjelp og støtte. De fleste spiller og gjør oppdrag ved siden av studiene, kanskje etter en muntlig avtale. Hvis noe skulle skjære seg da, er det så viktig å ha tilgang på hjelpen du trenger, sier Maren Sofie.

– Creo jobber for å sikre medlemmene gode lønns- og arbeidsvilkår. Mange medstudenter tenker på usikkerheten i yrket. Det er for eksempel få faste ansettelser. Da er det greit å ha noen i ryggen, alle har behov for hjelp, avslutter hun.

 

Bli studentmedlem i dag, få ett års gratis medlemskap. Kampanjen varer fra 23. august til 13. september.