Mandag 3.august starter NHO og LO opp frontfagsforhandlingene.

Som følge av korona-situasjonen ble det i vår bestemt at alle forhandlinger knyttet til tariffrevisjonen 2020 skulle utsettes til august. NHO og LO starter nå opp frontfagsforhandlingene igjen.

Resultatene av disse forhandlingene vil legge rammene for de øvrige forhandlingene innenfor andre bransjer og andre tariffavtaler utover høsten. Denne måten å forhandle på sikrer lønnsoppgjør som norsk økonomi tåler. Derfor kalles industrien for frontfaget, det som går i front i lønnsoppgjøret, og derfor er disse forhandlingene viktige for alle norske arbeidstakere.

I år er det hovedoppgjør. Ved et hovedoppgjør skal det ikke bare forhandles om lønn, tariffavtalene blir også revidert. I hovedoppgjøret forhandles det altså både om lønn og andre rettigheter i tariffavtalene, for eksempel arbeidstid eller permisjonsbestemmelser.

– Det er viktig å holde avtalene oppdatert, slik at de fortsatt kan være nyttige verktøy og hjelpemidler for både partene sentralt, men også – og ikke minst – for å være til hjelp og støtte for medlemmer og tillitsvalgte ute i den enkelte virksomhet, sier forbundsleder Hans Ole Rian.

Fellesforbundet brøt lønnsforhandlingene etter en drøy time. Les mer om bruddet i forhandlingene.

 

For detaljer og dator for de enkelte forhandlingsområder, følg med på Creos nettsider under Tariff 2020.

På LO-advokatenes nettside kan du lese mer om gangen i tariffoppgjøret.