Det fins mange ulike metoder innen mental trening. Hvilken er riktig for deg?

Vi går nå mer systematisk inn på temaet. Her er det mye stoff. Det som formidles her passer ikke for alle alltid, men for enkelte av og til. Ta til deg det du trenger. Dvel ved det du kan bruke og legg resten i arkivet. Kanskje du en gang vil trenge det eller møte en som trenger det.

Husk at

Grunnlaget for all ytelse og velvære, og for å forebygge og å redusere sykdom er: God ernæring, god fysikk, gode relasjoner og et rimelig godt liv. Kjenn litt etter, hvordan står det til?

Ta grep. Ikke gi deg, hvis det er her det skorter. Det finnes utallige bøker, og råd på nett. Og ikke tro at det noe som galt mentalt om det ikke funger. Behold og ha høye ambisjoner, men still små krav, krav du lett kan skritte over slik at det meste av det du gjør er bonus fordi du har nådd forventningene eller kravene.

Mange setter kravene og forventningene så høyt at de sjelden når dem samtidig som de øker forventningene jo bedre de blir med den følge at de aldri når dem. Dette er dårlig butikk og et program dårlig for selvtillit. Ingen beskjedenhet i forbindelse med kunst. Ydmykhet er likevel ok.

 

 Noen huskeregler

  1. Når noe fungerer, fortsett med det
  2. Når noe fungerer, fortsett med det, men du kan gjøre det enda bedre
  3. Når noe ikke fungerer, stopp, gjør noe annet
  4. Når det normale ikke fungerer, gjør noe mer ekstremt